SDA u Okreču i Gornjem Okreču

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mjesni ogranci Stranke demokratske akcije Okreča i Gornjeg Kamengrada, bili su domaćini predizbornih tribina ove stranke, koji su održani u utorak 20.10.2020. godine.

Kandidati SDA za Općinsko vijeće, predstavili su se prvo mještanima Okreča. Predsjednik OO SDA Mensur Seferović, istakao je pozitivne efekte dosadašnje saradnje mještana Okreča s SDA. Partnerskim odnosom  planirani su i implementirani mnogi infrastrukturni projekti.

Sanel Mahić, kandidat na listi za općinsko vijeće, osvrnuo se na kontinuitet vlasti i konstantnog unapređenja ostvarenih rezultata. Sanski Most je u mandatnom periodu dr. Mustafe Avdagića uz Tešanj i Žepče bio prva općina koja je dobila Certifikat pozitivnog poslovnog okruženja, dok je u mandatu aktualnog načelnika Farisa Hasanbegovića postao i prva općina koja je uspješno izvršila recertifikaciju.

Pored toga, Sanski Most je općina koja ima najveći broj aktivnih projekata u realizaciji s UNDP-om. Posljednje u nizu priznanja dobili smo u sklopu MEG projekta, kada je Sanski Most ocijenjen kao općina s visokim učinkom sistema za upravljanje razvojem, dodao je Mahić.

Tokom razgovora s kandidatima mještani Okreča su apostrofirali prioritet asfaltiranja lokalnog puta dužine 490 metara, te je precizirana dinamika realizacije ovog projekta u narednom periodu.

Prisutni Okrečani su skrenuli pažnju na podložnost tla eroziji, i činjenicu da je klizište oštetilo saobraćajnicu prema Haradinama. U cilju pronalaska adekvatnog rješenja, dogovoren je izlazak predstavnika Općinskog komunalnog fonda na lice mjesta.

I susret s mještanima Kamengrada otvorio je niz pitanja vezanih za poboljšanje lokalne infrastrukture. Mještani Gornjeg Kamengrada – Došaca, informisali su se o aktualnom statusu projekta lokalnog vodovoda u izgradnji. Temeljem diskusije dogovorena je još jedna posjeta Načelnika općine sa suradnicima ovoj mjesnoj zajednici u cilju otvorenog razgovora na ovu temu.

Pored toga, veliko interesovanje Kamengrađana privukao je nastavak projekta izgradnje pristupne staze Vodopadu Blihe, koji ima za cilj jačanje turističkih resursa i dalju promociju ovog sanskog dragulja.

Skupu se obratila kandidatkinja Mersiha Burnić Rizvanović. Poručila je prisutnim da iako više ne živi u ovom ogranku, da će i dalje punim kapacitetom raditi za dobrobit svih građana Sanskog Mosta, a posebno Gornjeg Kamengrada.

Mještani oba ogranka zajedno su s kandidatima SDA obišli lokalna spomen obilježja i proučili Fatihu u znak sjećanja na šehide ovih naselja.

Share.

Leave A Reply