SDP: Dajemo punu podršku Vladi KS u poduzetim mjerama u borbi protiv pandemije

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sarajevski SDP daje punu podršku Vladi, Kriznom štabu i Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo na do sada poduzetim mjerama, kao i onim koje budu ubuduće donosili, a tiču se zaštite zdravlja građana i građanki i pomoći privredi u ovom kantonu.

Kako kažu, u ovom trenutku apsolutno ih ne interesuje čiji je kadar direktor bilo koje institucije ili ustanove, te da insistiraju na saradnji sa svima i spremni su pomoći svima.

“Bolesne građanke i građane u ovoj situaciji ne interesuju ni stranke i politika, nego isključivo da dobiju stručnu pomoć kako bi mogli ozdraviti. Mi u Vladi KS dajemo svoj maksimum i imamo puno pravo to tražiti i od ostalih. Zato i ovim putem pozivamo donosioce odluka na svim nivoima, ali i naše građanke i građane, na jedinstvo i odgovornost jer samo zajedno možemo spašavati ljudske živote”, kažu iz SDP-a.

Dodali su da je krajnje vrijeme da, zbog očiglednog političkog neslaganja, Vlada Federacije BiH svojim kontinuiranim izostankom donošenja adekvatnih mjera prestane kažnjavati građanke i građane Kantona Sarajevo, ali i ostatka Federacije Bosne i Hercegovine.

“Iako je Kanton Sarajevo ostavljen od strane državnih i federalnih organa vlasti na milost i nemilost, mi unutar vlasti i Vlade KS činimo vanljudske napore da stabilizujemo jako složenu situaciju koja je, između ostalog, nastala i zbog nečinjenja viših nivoa vlasti.Sada nije vrijeme da dajemo političke ocjene svega onoga što se dešava i u Bosni i Hercegovini, njena oba entiteta, ali i u Sarajevu, niti da povlačimo političke poteze jer će za to biti vremena kada se stabilizira situacija”, istakli su iz SDP-a.

Naglasili su da su dužni spomenuti da nikakvu pomoć Kanton Sarajevo ne dobija za borbu protiv pandemije od Federacije BiH, kao ni državnog nivoa.

“Bez obzira na sve vjerujemo da će Vlada KS iznaći način da sami ovo prebrodimo i pružimo pomoć našim građanima.Također, još jednom pozivamo vlade na svim nivoima vlasti da ubrzaju nabavku vakcina, te da ovaj proces vode u potpunosti transparentno i uz puni uvid javnosti u svaki njen segment. Mi, kao SDP, ćemo nastaviti tražiti odgovornost svih nivoa vlasti jer je to jedini način kako bi zaštitili zdravlje naših sugrađanki i sugrađana”, zaključuje se u saopćenju SDP-a.

Share.

Leave A Reply