SDS: Skandal “ukrajinska ikona” ugrozit će dodatno ugled BiH i RS-a

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zamjenik predsjednika SDS-a Milan Radović smatra skandaloznim što se danima nakon skandala “ukrajinska ikona” niko od aktera nije oglasio da objasni šta se zaista dogodilo.

Radović ističe da će ovaj slučaj, u koji se na kraju uključio i Interpol, samo dodatno ugroziti međunarodni ugled Bosne i Hercegovine.

– Ukoliko gotovo svakodnevno svjetski mediji izvještavaju negativno o procesima i političkoj situaciji u BiH, kako neko može očekivati da će neko investirati svoj kapital ovdje – ističe Radović.

Po njegovom mišljenju, skandalozno je da se i danima nakon skandala ne zna ko su odgovorni akteri.

– Umjesto da krivci za diplomatski skandal decenije objasne javnosti kako se desilo da ukradena ikona bude poklonjena drugom čovjeku svjetske velesile kakva je Rusija, već danima imamo ćutnju nadležnih dok nas međunarodna javnost razapinje kao Pink panter državu – ističe Radović i dodaje: “Očigledno je da čelni ljudi u Predsjedništvu BiH ne znaju na koji način diplomatski imidž jedne države utiče na ekonomiju i investicije jer inače nikad ne bi svom narodu priredili prvorazredni diplomatski skandal kakav smo imali u predmetu ‘ukradena ikona'”.

 

Share.

Leave A Reply