Sebija Izetbegović o navodima Muriza Memića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Muriz Memić je bio večerašnji gost na FACE televiziji, gdje je govorio u slučaju smrti sina Dženana.

Između ostalog, on je rekao i da će Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, trebati objasniti neke stvari.

Pojasnio je da se radi o timovima na KCUS-a koji su odlučivali radi li se o amneziji Alise Mutap u ovom slučaju, koje je, kako je Memić rekao – Izetbegović smijenila.

Više možete pročitati OVDJE.

Izetbegović je za Oslobođenje reagovala, te njenu izjavu prenosimo u cijelosti.

Naravno da nije istina da sam smijenila bilo koju grupu vještaka, jer i nemam ovlaštenja te vrste. Istina je da u KCUS rade vještaci koje određuje Tužilastvo. Tužilaštvo obično i imenuje vještake, a mi o tome i ne budemo obaviješteni.

Jedino vještaci zatraže izlazak s posla po osnovu poziva za vještačenje. Koliko se sjećam, a provjeriću sve u ponedjeljak tačno, dva tima vještaka su radila na tom vještačenju (po troje) njihova imena možete naći na Google-u.

Nakon ta dva vještačenja je Tužilaštvo meni, kao odgovornoj osobi KCUS, izdalo NAREDBU da formiram treći tim stručnjaka iz KCUS za ponovno vještačenje stranke i ja sam odmah dala imena tri šefa klinika: neurologije, prof. dr. Jasminka Djelilović Vranić, prof. dr. Kemal Dizdarević neurohirurgije, prof. dr. Sandra Vegar Zubović radiologije.

Nalaz vještačenja je urađen i odmah upućen Tužilaštvu. To je istina. Tužilaštvo bi moralo imati sve nalaze i sve procedure egzaktno evidentirane kao i imena vještaka.

Nisam ovlaštena niti je moj posao vještačenje a ni tumačenje nalaza. Svi vještaci su određeni i njihova imena su zvanično objavljena. Po naredbi Tužilaštva dužna sam postupiti i tako sam i učinila u cilju izvršavanja obaveze odgovornog lica”, rekla je Izetbegović.

Share.

30 komentara

  1. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  2. This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

  3. You’re so awesome! I don’t believe I have read a single thing like that before. So great to find someone with some original thoughts on this topic. Really.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the internet, someone with a little originality!

Leave A Reply