Sebija između Zvizdića i Čampare

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Očekivano i planski Denis Zvizdić ide stopama Aljoše Čampare. Ta rođaci su i još pripadnici ” Gatačkog klana”. Planski i smišljeno rođaci rasturaju SDA. 

Naravno u SDA odavno ne cvjetaju ruže. Odavno se SDA urušava. Postala je bit samoj sebi. Ne može se poreći da je Sebija veliki uzrok problema unutar SDA. Niko to i ne poriče. Postavlja se logično pitanje, zašto su rođaci Čampara i Zvizdić sve ove godine podnosili korupciju i kriminal unutar SDA. Pogotovo Aljoša Čampara koji je kao ministar policije imao informacije teško dostupne svima.

Zašto je Čampara kao glavne mete uzeo Sebiju Izetbegović i Osmana Mehmedagića Osmicu.

Lako bi gatački rođaci “obradili” mlakog Bakira. Igrao bi on kako oni sviraju. Ali Bakir uglavnom sluša Sebiju. I tu je roblem.

Osman Mehmedagić Osmica, šef OSA-e sa spornom diplomom. Neosporan je njegov patriotizam, ali i otkrivanje onih koji igraju za strane obavještajne službe. Tu je Osmicin problem. Dobri poznavaoci prilika u BiH odavno znaju za koga Aljoša radi, kome je blizak.

Sve je ovo planski urađeno zahvaljujući najviše nesposobnosti Bakira i Sebije Izetbegović da prepznaju opasnost i realno sagledaju situaciju u kojoj se nalaze.

Sebija se našla između dva rođaka, hoće li Bakir moći spasiti?

Share.

Leave A Reply