SELAKOVIĆ POJASNIO ŠEŠELJU: “Da nije Nemanje, ni vi ni ja ne bismo se prezivali na -ić!” (VIDEO)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na društvenim mrežama regije kruži urnebesni snimak na kome aktuelni ministar vanjskih poslova Srbije Nikola Selaković raznim sagovornicima objašnjava značaj podignutog spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu.

Selaković smatra da je Stefan Nemanja zaslužan za postojanje srpske nacije. “Da nije bilo Nemanje, ne bi bilo Srba. Ni vi ni ja ne bismo se prezivali na -ić, ponavlja Selaković mehanički gdje god stigne. Tako je ovu inače netačnu tvrdnju izgovorio pred liderom srpskih radikala Vojislavom Šešeljom, pred voditeljem TV Pink Predragom Sarapom, pred ministrom policije Aleksandrom Vulinom, itd.

Videoklip s ovom izjavom šefa srpske diplomatije izazvao je pravu lavinu komentara. Neki su napisali da se ni Pupin ni Tesla ne prezivaju na -ić, a onda su se redala imena mnogih poznatih Srba, među kojima su i Dodik i Kusturica, koji po ovom besmislenom kriteriju Nikole Selakovića nisu Srbi. Diskusija se razvijala u raznim smjerovima pa su neki dali za pravo Nikoli Selakoviću tvrdeći da su Vojislav Šešelj i Milorad Dodik izvorno Hrvati iz Hercegovine čiji su preci preuzeli pravoslavlje.

Share.

Leave A Reply