Senaid Memić zatražio adekvatnu akciju policije nakon ubistva u Otesu

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić izrazio je žaljenje i osudio nemili događaj koji se desio sinoć u u naselju Otes u kojem su migranti ubili jednog muškarca, a dvojicu teško povrijedili.
Memić je kazao i kako općina ne može preuzeti brigu o 3.000 migranata bez ikakve pomoći i da policija mora ograničiti njihovo kretanje.

“Ovo što se desilo u Otesu dovodi do obaveze da porodici izrazim saučešće, a od odgovornih za red i sigurnost zatražimo da ne dozvole nekontrolisano kretanje i kršenje zakona osobama za koja su odgovorni. Ne može se preuzeti briga o 3.000 migranata, a da lokalna zajednica bude isključena od svega što donosi u zajednicu nepotrebne obaveze”, naveo je.

Aktuelni načelnik je zatražio da se istraži odgovornost svih koji u tome moraju obezbjediti uslove.

“Još jednom porodici iskreno saučešće, dijelimo njihovu bol”, poručio je Memić.

Podsjetimo, napad nožem desio se u ulici Barska sinoć oko 22:25 sati.

Preminula osoba je državljanin BiH inicijala J. B. (1984.), dok su druge dvije osobe zadobile tjelesne povrede zbog kojih su prevezene na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržane na daljnjem liječenju na KCUS-u.

Iz MUP-a je saopćeno da policijski službenici rade dalje na dokumentovanju i rasvjetljavanju počinjenih krivičnih djela, traganju i pronalasku izvršilaca.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, u vezu s izvršenim krivičnim djelima ubistva i teške tjelesne povrede dovode se tri nepoznate osobe – migranti.

Share.

Leave A Reply