Šešelj UVRIJEDIO NOVINARKU iz Trebinja: Novinari stali uz Natašu Miljanović Zubac i osudili prostakluk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vojislav Šešelj, kontroverzni lider Srpske radikalne stranke, iznio je niz teških i morbindih uvreda na račun novinarke Nataše Miljanović Zubac, optuživši je da je, dok joj je suprug bio živ, bila u vezi sa vladikom Grigorijem.

Šešelj je tako izazvao žestoke reakcije iz novinarske zajednice, koja je stala u odbranu koleginice, dopisnice RTRS iz Trebinja.

Udruženje novinara Republike Srpske i Uređivački kolegijum Radio-televizije Republike Srpske najoštrije su osudili verbalni napad Vojislava Šešelja na Natašu Miljanović Zubac.

Iz Udruženja novinara RS “saopšteno je da su sablažnjeni morbidnim i ženomrzačkim riječima koje je Šešelj izgovorio o novinarki RTRS-a i da najoštrije osuđuju ovaj nečuveni prostakluk”.

Ističu da u istoriji Udruženja nije zabilježen ni približno nečovječan medijski istup političara uporediv sa ovim pokušajem javnog sramoćenja koleginice Miljanović Zubac i njene teškom tragedijom pogođene porodice.

– Sramno je i što Šešeljevu višeminutnu nisku optužbi i morbidno uranjanje u privatnost nisu prekinuli ni voditeljka, ni voditelj jutarnjeg programa TV “Hepi”`. Da bruka bude veća, nakon pomenutog dijela razgovora pohvalili su se gledanošću te i takve emisije – navodi se u saopštenju.

UNRS očekuje da Regulatorna agencija za elektronske medije Srbije pokrene postupak protiv lica odgovornih što je ovakav sadržaj realizovan u programu medija sa nacionalnom frekvencijom.

UNRS poziva ostale nadležne institucije i udruženja, medijske kuće i političke organizacije da zaštite dostojanstvo novinarke Miljanović Zubac i pomognu da se osujeti i nagovještaj budućih napada na medijske radnike.

U saopštenju Uređivačkog kolegijuma RTRS-a navodi se da kao žena i samohrana majka Nataša Miljanović Zubac zaslužuje puno poštovanje, a kao medijski radnik punu profesionalnu podršku.

Iz RTRS-a dodaju da, nažalost, ovo nije prvi put da političari sebi daju pravo da javno, i to najčešće novinarke, iznošenjem laži, dovode u kontekst nečasnih radnji.

– Zato apelujemo na kolege novinare da u ovakvim situacijama sačuvaju dostojanstvo profesije i da zaštite medijske radnike od neprimjerenih riječi i teških napada – dodaje se u saopštenju.

srpskainfo.com

Share.

Leave A Reply