Sifet Podžić: Ovo je otišlo predaleko

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić izjavio je danas kako se “otišlo predaleko” sa pokušajem njegove smjene.

Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odbacio je danas zahtjev za smjenom ministra Podžića. Od prisutnih 27 poslanika, za odluku glasalo je sedam poslanika, protiv je bilo 20, dok suzdržanih nije bilo.

Sifet Podžić je u reakciji na odluku poslanika kazao kako je odložio vježbu sa Vojskom Srbije jer je želio zaštiti zdravlje naših vojnika.

 

“Moje namjere su bile iskrene, želio sam zaštiti zdravlje naših vojnika. Te sedmice smo imali dženazu i sahranu članova Oružanih snaga, zbog posljedica COVID-19. Ovo s pokušajem moje smjene je otišlo predaleko”, zaključio je državni ministra odbrane.

Podsjećamo, poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas su raspravljali o potvrđivanju smjene ministra odbrane Sifeta Podžića.

Odluku o smjeni 6. oktobra donio je predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, nakon što je Podžić donio odluku o odgađanju zajedničke vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači od 9. do 16. oktobra.

 N1

Share.

Leave A Reply