SIPA pretresa vikendicu Zijada Mutapa, osumnjičenog za ometanje istrage u slučaju “Dženan Memić”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Od ranih jutarnjih sati pripadnici SIPA-e vrše pretrese na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, na Ilidži i u Hadžićima. Meta su osobe osumnjičene za ometanje istrage u slučaju ubistva Dženana Memića 2016. godine.
Kako Klix.ba saznaje uhapšeni su Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je u vrijeme ubistva bila sa Dženanom Memićem i Hasan Dupovac nekadašnji šef Odsjeka MUP-a KS za saobraćajne istrage.

Pripadnici SIPA-e pretresli su vikendicu na području Ilidže kod Sarajeva, a istovremeno se vrši pretres na području Hadžića. Kako nezvanično saznajemo tokom dana bi moglo biti izvršeno još pretresa.

https://youtu.be/nZ6GbXDkfOE
Pretresi i hapšenja se odvijaju po nalogu Tužilaštva BiH u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine.
Odbrana je više puta javno kazala da je Dženan ubijen na Ilidži 8. februara 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimci s kamera misteriozno nestali iz Tužilaštva KS u cilju zataškavanja ubistva.

Otac ubijenog Dženana, Muriz Memić i advokat Ifet Feraget kazali su za Klix.ba da su pet godina čekali današnji dan kao dokaz da su sve vrijeme govorili istinu dok su neki pokušali zataškati sve.

 

 

Share.

Leave A Reply