SIPA vrši pretrese u Sarajevu zbog ometanja istrage u slučaju Dženan Memić

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Po nalogu Tužilaštva BIH na području Kantona Sarajevo se vrše pretresi u okviru predmeta za organizirani kriminal i ometanje istrage stradanja Dženana Memića u mjesecu februaru 2016. godine
Po nalogu tužitelja Tužilaštva BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), na dvije lokacije na području Kantona Sarajevo, vrše pretrese sa ciljem prikupljanja dokaza.

“Aktivnosti se vrše u okviru predmeta na kojem Tužilaštvo BiH radi dulji vremenski period, a odnosi se na krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi ometanja istrage i prikrivanja dokaza o stradanju Dženana Memića, u mjesecu februaru 2016. godine”, saopćeno je iz državnog tužilaštva.

Jedna od osoba čiji se prostori pretresaju je službena osoba u institucijama Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva BiH su naveli da u interesu istrage trenutno ne mogu dati javnosti više detalja ni informacija.

U junu prošle godine održan je sastanak glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordane Tadić, tužilačkog tima koji radi na slučaju Dženan Memić te Muriza Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta nakon čega je oštećena strana poručila da su zadovoljni razgovorom te da ima nekoliko novih detalja koje zbog istrage ne mogu otkrivati.

Tada je advokat Feraget kazao da imamo ozbiljnih negativnih utjecaja na ovu istragu te da je proširena.

Odbrana je više puta javno kazala da je Dženan ubijen na Ilidži 8. februara 2016. godine, a da su brojni dokazi i snimci s kamera misteriozno nestali iz Tužilaštva KS.

Share.

Leave A Reply