Skandalozno: SDP-ov ministar donio odluku u kojoj se poziva na zakone zločinačke Herceg-Bosne!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vlada Kantona 10, na čelu s Ivanom Vukadinom, koja je, da stvar bude gora, imenovana prije sedam dana, 21. decembra, potvrdila je da ne radi po zakonima Federacije BiH, pa ni kantonalnim, već ni manje ni više nego u skladu sa zakonima nepostojeće Herceg-Bosne!

Dokazuje to dokument Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Vlade Kantona 10 kojim se “obavještavaju građani Hercegbosanske županije” da su neradni dani 24. i 31. decembar (četvrtak), 25. i 26. decembar (petak i subota) (božićni blagdani), 1. i 2. januar (petak i subota) 2021. godine – (novogodišnji blagdani) te 6. januar (srijeda) 2021. godine (Sveta tri kralja).

Sve to, naravno, ne bi bilo toliko iznenađujuće za bosanske prilike da se resorni ministar Momčilo Bajić, inžinjer iz Drvara i član Socijaldemokratske partije (SDPBiH), ne poziva na zakone (ne)postojeće paradržave.

“Blagdani i neradni dani u Hercegbosanskoj županiji u koje poslodavci, ustanove, tijela uprave i druge pravne osobe ne rade, sukladno Zakonu o blagdanima i neradnim danima Hrvatske Republike Herceg-Bosne („Narodni list HR HB“, broj: 45/95)”, navodi se u služenom dopisu koji je dostupan na internetu.

(Saff/Slobodna Bosna)

Share.

Leave A Reply