Skandalozno širenje mržnje prema islamu u Beču /VIDEO/

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šokantne scene viđene su u nedjelju ujutro (08.11.2020.), na ulicama Beča. Naime, jedno vozilo opremljeno razglasom, iz kojeg su se čuli snimci zastrašujuće pucnjave, kretalo se lagano kroz osmi okrug grada Beča u pratnji dva policijska vozila.
Video snimke tog vozila objavio je na svom profilu zastupnik SPÖ stranke u opštinskom vijeću Omar Al-Rawi, uz pitanje: ”Šta se ovdje događa?”
Nakon pucnjave puštani su snimci ezana. Stanovnici okolnih zgrada bili su šokirani i isprepadani, posebno zbog skorašnjih nemilih događaja koji su se odigrali u centru Beča, pa su i u ovom slučaju pomislili da je došlo do novog napada.
Međutim, iz policije javljaju da se radi o protestnom činu samo jednog privatnog lica. Na drugom video snimku čuje se i govor ovog ”pojedinca” koji izjavljuje kako protestuje protiv ”islamizacije” u Beču.
Na ovakav način on sije mržnju i netrpeljivost među građanima. Međutim, grupa građana se odmah  suprostavila ovom provokatoru i izrazila svoje nezadovoljstvo zbog ovog protesta.

Već su upućene kritike na policijske službenike od strane SOS organizacije za ljudska prava zašto se nisu uključili i zaustavili ovu povorku, jer je očigledno da je ovdje jedini cilj bio proširiti strah i mržnju.

 

 

Share.

Leave A Reply