Slavica za 58 sekundi dobila milijardu dolara

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vjerojatno vam ime Slavica Radić na prvu neće puno značiti, no ako umjesto njenog djevojačkog prezimena dodamo prezime njenog bivšeg supruga, odmah ćete znati o kome se radi.

Slavica Ecclestone bivša je supruga nekadašnjeg šefa Formule 1, Bernieja Ecclestonea s kojim ima dvije kćerke, a danas slovi kao jedna od najbogatijih žena na svijetu. Njena se imovina procjenjuje na oko 1,2 milijarde dolara, ali nekad je živjela puno, puno skromnije.

Ova Riječanka djetinjstvu nije imala životni standard poput svojih vršnjaka jer je u mnogočlanoj porodici uvijek nedostajao novaca, naročito nakon razvoda majke i oca. Slavica je čak jednom bila osumnjičena i za nestanak nekakvog novčanika. U takvim okolnostima morala se vrlo brzo osamostaliti.

Prvi je novac zaradila kao model, a početkom 80-ih dospjela je i na duplericu tadašnjeg magazina ‘Start’. Put ju je odveo u Milano gdje je zarađivala kao manekenka, a u Italiji se dogodio i susret koji joj je zauvijek promijenio život.

Kad je za oko zapela bogatom Bernieju Ecclestoneu, Slavica je imala samo 23 godine. Susret se dogodio na Grand Prixu u Monzi 1982. godine. Ona je tad bila angažirana za promoviranje Armanijeve odjeće, a Bernie je u to vrijeme bio vlasnik tima Brabham za koji su vozili neki od najslavnijih vozača u povijesti Formule 1.

“Proklinjala sam i vrućinu i utrku i sjela na neki zidić da zapalim cigaretu. Čim me je Bernie vidio pozvao me je u svoj ‘Moto-hotel’. Bio je to njegov pokretni ured u luksuzno opremljenom autobusu. Pozvao me na piće, ali nismo mogli previse razgovarati jer ja nisam znala engleski, a on nije znao talijanski. Ostavila sam mu broj telefona ali – pogrešan. Morao je okrenuti pola svijeta da bi došao do mog broja i za nekoliko dana me uspio pronaći”, ispričala je novinarima devedesetih Slavica, nakon što je već neko vrijeme živjela u Londonu i bila sretno udana za jednog od najbogatijih ljudi na svijetu.

Stanovali su nedaleko od Hyde Parka u neboderu od devet spratova.

“Sva je u staklu, a prva četiri kata Bernie je pretvorio u svoje urede, dok je gornjih pet spratova naš stan s pogledom na London. Na zadnjem spratu je i bazen’, hvalila se tad Slavica, ali ubrzo je shvatila da to ima i mana jer je stalno u zgradi susretala suprugove poslovne partnere, zbog kojih je morala paziti kako se odijeva, te nije smjela biti u trenirci čak ni kad ide s djecom u park.

A onda se 2008. godine saznalo da je brak Slavice i Bernieja pred raspadom. Prve su to otkrile britanske novine koje su objavile da se Slavica u 50. godini života odselila iz njihovog doma vrijednog 10 milijuna funti i unajmila advokata. Bernie je to demantirao, tvrdio je da se preselila privremeno jer ne podnosi buku koja dopire iz gradilišta na susjednoj kući, ali istina je bila da je Slavica napustila Bernija.

Kao razlog nesuglasica navodila se Berniejeva prevelika posvećenost poslu što je dosadilo njegovoj supruzi koja je jednom čak izjavila da nema ništa od bračnog života.

“Šta imam od njega? Dolazi s posla poslije osam, večera i ode spavati. Čak i ako je na odmoru, ne može dvije minute biti na miru. Osim posla, ništa ga ne zanima. Nema hobi, a druge ljude smatra dosadnima’” rekla je Slavica tad.

Brakorazvodna parnica 11.marta 2009. godine trajala je tačno 58 sekundi, koliko je bilo potrebno da sudac pročita rješenje. Brzo i lako su se dogovorili oko podjele imovine. Slavici je pripalo više od milijardu dolara vrijednih nekretnina i udio u dionicama, a danas je krasi titula jedne od najbogatijih Hrvatica na svijetu, piše Story.hr.

Radiosarajevo.ba

Share.

Leave A Reply