Slavlje u Velikoj Kladuši: Francuz došao po životnu izabranicu, na svadbi se služio ručak za vegetarijance

Pinterest LinkedIn Tumblr +

August je mjesec vjenčanja u Velikoj Kladuši pa ih je ove godine bilo ili će još biti ukupno 50. Od toga, prošloga vikenda bilo ih je 13 (petak 3, subota 8 i nedjelja 2). Ova brojka je na razini one iz 2019. godine, ali daleko iznad prošlogodišnje.

Među ovih 13 vjenčanja protekloga vikenda bilo je u nedjelju i jedno međunarodno, prvo takvo, a vjenčali su se doktorica Ilhana Škrgić iz Velike Kladuše i Simon Nowak iz Francuske, čemu je svjedočila Azra Tahirović u ime Općine Velika Kladuša te Nizama Muhamedagić u svojstvu ovlaštene prevoditeljice uz, dakako, njihove kumove, piše Večernji list.

IT ARHITEKT

Mlada Ilhana Škrgić doktorica je engleskoga jezika, završila je dva fakulteta, od kojih je jedan novinarstvo. Trenutno je zaposlena u osnovnom obrazovanju. Njezin otac Muhamed Škrgić dvostruki je doktor naučno – društveno-humanističkih znanosti za područje pedagogije i općega prava.

I dvije sestre mladenke Ilhane na putu su da je po obrazovanju dostignu ili joj se dobro približe. Inače, Ihana i njezine dvije sestre od jednoga su oca, a tri majke. Hana je, inače, unuka poznatog Kladuščanina Huseina Muhamedagića, prosvjetnog radnika i čovjeka kojeg Kladuščani nikad nisu zaboravili, pa je nedavno dobio i svoju ulicu u ovom gradu.

Simon je IT arhitekt i jedan je od najboljih u Francuskoj u ovoj oblasti. Inovativan je, vizionar i radi čuda u IT industriji. Što mogu zajedničkim znanjem i snagama napraviti, to je zasad zagonetka.

Ilhana i Simon upoznali su se preko interneta, a prije tri godine prvi put su se sreli u Zagrebu. Tada je planirano i pripremano vjenčanje u Francuskoj u koje se umiješala pandemija COVID-19, zbog čega se nisu viđali i po nekoliko mjeseci, a sve se događalo teške prošle godine.

Ono što mladenci nisu ostvarili tada u Francuskoj zbog teže procedure uspjeli su nedavno u Velikoj Kladuši.

VEGETARIJANSKI RUČAK

Gore navedeno dobrim je dijelom razlog za ovaj kraći osvrt na ovogodišnja velikokladuška vjenčanja, ali i ovo, pomalo neobično zbog svečanog vegetarijanskog (veganskog) ručka za uzvanike, a za koji je bio zadužen restoran “Napoleon”. Razloge, naravno, možete pretpostaviti.

Umjesto jelovnika s mesom, za uzvanike, dvadesetak članova porodice i prijatelja, služeni su zeljanica, krompiruša, kuhano povrće, krumpir sa špinatom i razne druge bezmesne delicije.

 

Share.

Leave A Reply