Snažan porast novozaraženih u Sloveniji: U protekla 24 sata čak 2605 novih slučajeva!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Slovenija traži način kako rasteretiti laboratorije, ove restriktivne mjere bit će predstavljene diljem Europe

Slovenija je zabilježila novi crni rekord u broju novozaraženih koronavirusom – čak 2605. To su neslužbeni podaci koje je jutros objavila RTV Slovenija.

Vlasti traže načine kako rasteretiti laboratorije gdje se uzimaju brisevi, pa će predstaviti ciljano testiranje.

Podsjećamo, u Sloveniji je jučer potvrđeno 1499 novih zaraza koronavirusom, što znači da je broj novih dnevnih zaraza udvostručen u tjedan dana, objavila je u utorak slovenska vlada.

U Sloveniji je od subote na snazi ‘lockdown’, pa su među ostalim zatvorene trgovine, osim onih koje prodaju hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je i rad frizerskih i kozmetičkih salona, wellness centara, bazena, kina, kazališta i teretana, a nastava u školama odvija on-line. Također, na snazi je policijski sat pa Slovenci ne smiju izlaziti iz kuća od 21 do 6 sati ujutro, osim ako moraju hitno k liječniku. Od utorka u ponoć ne smiju ni prelaziti iz jedne pokrajine u drugu.

Nove mjere u borbi protiv Covid-19 predstavit će danas i Europska komisija zbog pogoršane epidemiološke slike Europe. Mjere bi trebale sadržavati prijedloge za pokretanje zajedničke nabave brzih ili antigenih testova.

Nove restriktivne mjere bit će predstavljene i u Njemačkoj i Italiji, a francuski predsjednik Emmanuel Macron večeras će se obratiti građanima.

 

Share.

Leave A Reply