Spašavanje premijera Ružnića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Unsko – sanski kanton nema budžeta. A kad će imati, ne zna se! Baš poput Đekne iz kultne crnogorske serije. Samo Đekna bi trebala umrijeti, a kad će još se nije saznalo, a serija odavno završila. Unsko – sanski kanton također umire. Korupcija, kriminal, masovni odlazak stanovništva. Sela i gradovi nam opustjeli. Naša kantonalna Đekna – premijer Mustafa Ružnić, našao se u slijepoj ulici. Kao puki izvršilac ubitačne koalicije NES – SDP nema podršku za budžet. Očajnički pokusaj je bio dovesti par sindikalista i boraca pred zgradu skupštine USK-a, ne bi li silom bio usvojen budžet USK-a. Taj pokušaj je umalo završio fizičkim obračunom.

A budžet nije usvojen. Da stvar po Mustafu bude gora izborna je godina. Treba para i NES-u i SDP-u. Scenario koji je iransko – komunistički savez osmislio pao je u vodu. Novca za plate zdravstvenim radnicima ima, ali kako kome. U Ružnićevom Cazinu mora biti. Svaki glasić je bitan. Tamo je NES- u najjača baza.

Pogubio je živce Ekrem Prošić – Maršal. A kako i ne bi. Sve podsjeća na vladavinu Asda – SDP, kad je Hamdija Lipovača bio premijer USK-a. Bestijalno pustošenje budžeta. Sve je opet isto, samo Hamde nema. Baš k'o u pjesmi Tijane Dapčević:

Doduše za razliku od aktuelne vlasti tadašnja je imala trun obraza. Ova nema ništa. Ni obraza ni pameti. Samo zahvaljujući novonastaloj situaciji s koronavirusom i pomoći s viših nivoa vlasti preživljavamo. Kantonalne institucije su devastirane. Skoro sve posluju s gubitkom. Neke će možda i u stečaj. Narod ćuti i trpi samo da ne puca, jer ako Mustafa ode, doći će gori. Šta očekivati u ovom ludom vaktu u kom je pamet doživjela sumrak, a pametni bježe što dalje!

A CAZINSKI HRVAT , RAZIM HALKIĆ , SPAŠAVA CAZINSKOG NESOVCA MUSTAFU!

JER TREBA PREŽIVJETI GUBITAK VLASTI A RUŽNIĆ TO TEŠKO PODNOSI.

Share.

Leave A Reply