“Srbija uvijek može računati na podršku Rusije”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Srbija uvijek može da računa na podršku bratske Rusije u međunarodnoj areni, posebno u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije, poručio je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na sastanku sa predsjednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Lavrov je čestitao Dačiću stupanje na novu dužnost i poželio mu puno uspjeha u daljem radu, uz nadu da će i na novoj funkciji nastaviti da doprinosi razvoju bratskih i prijateljskih veza između dvije zemlje, saopšteno je iz parlamenta.

Ministar Lavrov prenio je pozdrave predsjednika Državne Dume Vjačeslava Volodina i predsjednice Savjeta Federacije Valentine Matvijenko i njihove pozive upućene predsjedniku Narodne skupštine da uskoro posjeti Moskvu.

Predsjednik Narodne skupštine Ivica Dačić se zahvalio na srdačnim čestitkama i rekao da mu je velika čast što dočekuje svog dugogodišnjeg kolegu, ali i prijatelja u domu najvišeg predstavničkog tijela Republike Srbije.

Istakao je činjenicu da je ovo druga posjeta Sergeja Lavrova od početka pandemije izazvane virusom kovid-19, što je nesumnjivo odraz odličnih odnosa između Srbije i Rusije.

Predsjednik Skupštine iskoristio je priliku da još jednom zahvali Ruskoj Federaciji na snažnoj podršci koju pruža Srbiji na međunarodnom planu, posebno u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Zahvalio je i na pomoći koju je Ruska Federacija pružila i nastavlja da pruža Srbiji u borbi sa korona virusom.

Dačić je izrazio uverenje da će postojeći strateški odnosi nastaviti da se unapređuju na svim nivoima, ističući spremnost da na novoj funkciji svojim ličnim doprinosom dodatno ojača segment parlamentarne saradnje između dvije zemlje.

Informisao je sagovornika da je u Narodnoj skupštini već formirana Poslanička grupa prijateljstva sa Rusijom, koja broji 145 članova i koja je spremna da nastavi da sarađuje sa svojim kolegama kako u Državnoj dumi, tako i u Savjetu federacije.

Ministar Lavrov je istakao da njegova poseta u vrijeme pandemije dokaz snažnih prijateljskih odnosa između Ruske Federacije i Republike Srbije.

(Tanjug)

Share.

Leave A Reply