Šta teletabisi znaju šta je država

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrijeme je u kom se komunikacija među ljudima svodi na pisanje statusa po društvenim mrežama, davanje raznoraznih izjava. Puno je riječi. Djela malo ili nikako. 

Što se tiče bh političke scene na društvenim mrežama prednjači Elmedin Konaković i njegova četvorka. Tamo gdje su osjetili da mogu, tu i udaraju. Na meti im je SDA prvenstveno. Jer tamo gdje SNSD i HDZ imaju većinu, nemaju prolaz. I onda prosipaju priču kako je dosta nacionalizma, hoće bratstvo i jedinstvo. A Bosna i Hercegovina je ostala i opstala zahvaljujući Bošnjacima. To je nepobitna činjenica. I jedino što “četvorka” uspješno radi jeste razjedinjavanje Bošnjaka i jačanje srpskog i hrvatskog nacionalizma. Ne treba zaboraviti sramnu ulogu Konakovićevog NiP-a u Velikoj Kladuši i pomaganje osuđenom ratnom zločincu Fikretu Abdiću. S druge strane imamo izdajničko djelovanje Nikšićevog SDP-a u Srebrenici.

I pored svega toga gospoda imaju obraza izaći javno i držati pridike. Nije cilj ovog posta braniti SDA, kojoj je potreban. Ovdje je bitno ukazati na problem rastakanja vezivnog tkiva BiH. To su Bošnjaci. Bez jedinstvenih Bošnjaka nema ni BiH. Ne moraju Bošnjaci biti u jednoj političkoj opciji da bi bili jedinstveni. Ali vođe stranaka moraju imati jasan cilj. Teritorijalni integritet i ekonomskj prosperitet u cijeloj BiH.

Četvorka se nažalost ponaša poput teletabisa. Pojave se na medijskom prostoru, mahnu kojom otrcanom frazom i bore se međusobno za vlast. Umjesto da u Mostaru napokon skinu s trona destruktivni HDZ oni se još više razjedinjuju i pogoduju Draganu Čoviću. Ono što vrlo lako može da se desi jeste da Čović ponovno ostvari cilj. To je Mostar. To je političko pitanje koje nadilazi pitanje jednog grada. To je pitanje budućnosti BiH kao države.

Ali šta teletabisi znaju o politici.

Share.

Leave A Reply