Stanivuković oduzeo službenog “Fiću” šefu Vatrogasne službe Banje Luke

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je, nakon što je jučer podnio krivične prijave protiv nekoliko uposlenika Gradske uprave, obišao i gradsku Vatrogasnu službu, a među vatrogasnim vozilima zatekao je i jednog “Fiću”.
Kako je na svom Facebook profilu napisao Stanivuković, ovaj automobil, za koji on tvrdi da ne može nikako služiti za potrebe Vatrogasne službe, kupio je, o trošku Grada, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Banje Luke Mladen Ćućun za članove svoje porodice.


Stanivuković, koji Ćućuna pogrdno naziva “Ćućun XIV”, aludirajući time na francuskog kralja Luja XIV, koji je bio poznat po luksuznom životu, rekao je da će ovaj automobil biti prodat, a novac vraćen građanima.

“Nevjerovatno, ali Ćućun XIV je ovaj automobil kupio za potrebe vatrogasaca i njihove službe, a koristili su ga članovi njegove porodice. Ovaj automobil, kao i namještaj, ići će na licitaciju, a novac će biti vraćen građanima. Ovakvi ljudi više ne mogu biti zaposlenici Gradske uprave”, napisao je Stanivuković na Facebooku.

Podsjećamo, Stanivuković je jučer podnio krivične prijave policiji protiv šefa Civilne zaštite Grada Banje Luke Mladena Ćućuna, bivšeg načelnika Odjeljenja komunalne policije Milenka Letića, bivšeg direktora “Akvane” Vedrana Mitrovića i bivšeg gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića.
Share.

Leave A Reply