Stevandić: Ne mogu mi biti bliži Izetbegović i Komšić od Borenovića i Šarovića

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nikad mi ne mogu biti bliži lideri SDA Bakir Izetbegović i DF Željko Komšić od predsjednika PDP Branislava Borenovića i SDS Mirka Šarovića, sa kojima se politički ne slažem, takmičim i razmjenjujem teške političke kvalifikacije.

Poručio je predsjednik Ujedinjene Srpske, Nenad Stevandić i dodao:

– Republika Srpska mora svima da bude najvažnija i mnogo bitnija od političkih borbi unutar nje. Uprkos svemu, ako smo na suprotnim političkim snagama unutar Republike Srpske, nikada nam ne mogu biti bliži Izetbegović i Komšić od naših kolega iz pozicije ili opozicije u Srpskoj – istakao je Stevandić.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da bi bilo najpoštenije da se u cijeloj BiH zabrani i kažnjava nazivanje genocidnim bilo kojeg naroda, entiteta, pojedinca ili etničke grupe, što je veoma čest slučaj na društvenim mrežama.

Prema njegovim riječima, principijelan stav vladajuće koalicije u Republici Srpskoj da genocid ne smije biti zloupotrebljavan da bi se genocidnim nazvao bilo koji narod, pojedinac ili grupa u BiH.

Stevandić, koji je i šef Srpskog kluba u parlamentu BiH, istakao je da bi ovakav stav, koji je izbalansiran, potpuno isključio “Inckov zakon”, koji se ne uklapa u principe ravnopravnosti niti u principe da zakone donose parlamenti, a ne pojedinci.

On je rekao da će, nakon što vladajuća kolicija u Republici Srpskoj postigne konsenzus u vezi sa ovim prijedlogom i nekim drugim zakonskim mogućnostima i napravi konsultacije sa opozicijom, Republika Srpska zajednički moći na nivou BiH ponuditi takve prijedloge zakona.

Share.

Leave A Reply