Sud BiH je zočinački brlog, brutalno se ismijao žrtvama stravičnih zločina 

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sud BiH je “zločinački brlog”, ukidanjem prvostupanjske presude nekadašnjem zapovjedniku Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu se na brutalan način ismijao žrtvama stravičnih zločina, koje su danas ubijene drugi put, izjavio je stručnjak za sigurnost Dževad Galijašević.

Galijašević je u izjavi Srni rekao da je odluka Apelacijskog vijeća Suda BiH bila očekivana, s obzirom na to da Mahmuljin, koji je prvostupanjsko osuđen na 10 godina zatvora, nije upućen na izdržavanje kazne, već mu je omogućeno da sa slobode čeka odluku o žalbi.

“Kada dobijete dan više od pet godina odmah se ide na izvršenje kazne, a njega nisu uputili. To su privilegirane presude. Sud BiH je zločinački brlog koji je pun kriminala i korupcije. Sve što se događalo u smislu rušenja pojedinih institucija i tužiteljstva, sve su to igre koje su uglavnom dolazile iz Suda BiH”, naglasio je Galijašević.

On je podsjetio da je Sud BiH štitio korumpiranog ravnatelja Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te da pruža zaštitu i drugim osobama.

“Ono što je vidljivo kod Mahmuljina je haška presuda njegovom pretpostavljenom zapovjedniku Rasimu Deliću zbog onoga što su nižerangirani zapovjednici propustili. Ako je Delić u Hagu dobio tri godine zatvora, jasno je da postoji u čitavom lancu zapovijedanja ogromna odgovornost za ubojstva više od 55 osoba, ritualnim odrubljivanjem glava i brutalnim mučenjima, o čemu piše u presudi Deliću”, naveo je Galijašević.

Prema njegovim riječima, Mahmuljinova nedjela nije trebalo ni dokazivati, već je bilo potrebno samo pročitati presudu Haškog tribunala Deliću, koja je napisana na više od 400 stranica.

“Ovo je samo potvrda da nemamo pravosuđe, već da imamo jedno neustavno razbojničko gnijezdo kojim predsjedava jedan Španjolac i donosi ovakve presude. Onda se ljudi čude zašto Dodik pokreće pitanje pravosuđa, neustavnih odluka visokih predstavnika? Evo zbog ovoga”, ukazao je Galijašević.

Galijašević je podsjetio da je presuda Mahmuljinu izmijenjena u odnosu na presudu Haškog tribunala u predmetu Rasim Delić, iako je riječ o potpuno istim zločinima, mjestu i datumu izvršenja, kao i žrtvama.

“Riječ je o zločinima odreda `El mudžahedin`, o ritualnim ubojstvima Srba s Vozuće, odsijecanjima glava. Nestale su 192 osobe, a u Hagu je utvrđeno da je riječ o 55 osoba. Oni su u presudi Mahmuljinu stavili da je streljano najmanje jedno i više osoba. To je besmislica”, smatra Galijašević.

Galijašević tvrdi da je čitava presuda Mahmuljinu brutalno ismijavanje žrtava, te da je danas po drugi put zapaljena Vozuća i po drugi put zaklani ti ljudi.

“Sada su ponovo nanijeli bol obiteljima žrtava koje ovo gledaju. Jasno je da je u pravnom i moralnom smislu ovaj sud teret i hipoteka BiH. Sud BiH je nastao na bezakonju i on tako i presuđuje”, zaključio je Galijašević.

Apelacijsko vijeće Suda BiH poništilo je prvostupanjsku presudu nekadašnjem zapovjedniku Trećeg korpusa tzv. Armije BiH Sakibu Mahmuljinu kojom je bio osuđen na 10 godina zatvora jer nije spriječio zločine koje su počinili pripadnici Odreda “El mudžahid” na području Vozuće i Zavidovića.

Postupak se sada upućuje drugostupanjskom vijeću na dalje odlučivanje./HMS/

Share.

2 komentara

  1. Nie wiem czy wiesz ale tworzysz bardzo ciekawe i inspirujące treści. Trzymaj dalej tak wysoki poziom, a już wkrótce osiągniesz szczyty wyszukiwarek na topowe frazy 🙂

Leave A Reply