Suprugu dva dana tukao, molila ga da prestane i preminula

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ismeta Gigovića Kantonalni sud u Zenici prvostepeno je osudio na 12 i po godina zatvora jer je lani dva dana kontinuirano tukao i zlostavljao vanbračnu suprugu, koja je od povreda preminula.

On je osuđen za krivično djelo nasilje u porodici, koje je, prema presudi, počinio 8. i 9. jula prošle godine u Banlozima, kod Zenice, u kući u kojoj je živio u zajedničkom domaćinstvu sa svojom nevjenčanom suprugom R.F. od 2014. godine.

On je u namjeri da je ubije, kontinuirano, ženu dva dana fizički i psihički zlostavljao.

Prema presudi, u više navrata ženi je zadavao udarce šakama i šamarima po glavi i licu, da bi 9. jula, u večernjim satima, nastavio sa fizičkim zlostavljanjem.

“Dok je ona  ležala vrišteći i moleći ga da je ne tuče, nogama, na kojima je imao patike, snažno joj je zadavao udarce u glavu, stomak, nogu i ruku, iako je bio svjestan da zadajući ovakve udarce ženi koja je psihofizički slabija i nemoćna da mu pruži otpor, posebno što je isti svoju fizičku kondiciju održavao trenirajući boks, može istu usmrtiti, to je i htio”, navodi se u presudi.

Zadajući udarce nanio je supruzi teške tjelesne povrede opasne po život, u vidu više većih razdora, nagnječenja, podliva po tijelu, a došlo je do izlivanja krvi u trbušnu šupljinu, pa je ovako povrijeđenu R. ostavio bez pružene pomoći. Ona je usljed ovako zadobivenih povreda u toku noći preminula.

Kako se navodi u presudi, psihofizičko zlostavljanje je u kontinuitetu trajalo sve vrijeme njihovog zajedničkog života.

Zbog toga su Gigoviću u Opštinskom sudu u Zenici dva puta izricane zaštitne mjere zabrane uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja u trajanju od po jedne godine.

Njegova vanbračna supruga  tada je bila smještena od strane Centra za socijalni rad Zenica u sigurnu kuću, pa su i pored ovakvih mjera suda i aktivnosti Centra za socijalni rad Zenica nastavili zajednički živjeti.

Dodaje se da je Gigović nastavio sa psihičkim i fizičkim zlostavljanjem žene pa je tako dvadesetak dana prije predmetnog događaja nad ženom kontinuirano vršio fizičko zlostavljanje.

“Zadajući udarce po cijelom tijelu nanosio joj je lake tjelesne povrede, a koje je stalni sudski vještak utvrdio prilikom obdukcije leša”, navedeno je u presudi.

Share.

Leave A Reply