Svaki drugi pacijent se bori sa teškom kliničkom slikom kovida

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U Univerzitetskom kliničkom centru RS raste broj pacijenata koji imaju tešku kliničku sliku kovida.

Podaci Instituta za javno zdravstvo RS pokazuju da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi juče bilo 195 hospitalizovanih ili petoro više nego dan ranije.

U ovom periodu, broj onih koji se bore s teškom kliničkom slikom kovida porastao je sa 79 na 90. To znači da svaki drugi koji se liječi u UKC RS ima tešku formu bolesti, dok je približno isti broj pacijenata koji imaju srednje tešku kliničku sliku kovida.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, čak 55 odsto zahtijeva neki vid respiratorne podrške. Tako je u UKC RS juče na kiseoničkoj maksi bilo 89, a na respiratoru 19, dok je životno ugrožen 21 pacijent.

Iz UKC RS konstantno upozoravaju da, s obzirom na pomenute brojke, nije vrijeme za opuštanje, te da i dalje moramo da budemo oprezni i da se maksimalno pridržavamo svih propisanih mjera.

U odnosu na dan ranije, ukupan broj ljudi na bolničkom liječenju u Srpskoj juče nije bitno drugačiji, ali imamo nešto više onih koji su na respiratoru. Juče je na respiratorima u bolnicama u RS bilo 35, a  prekjuče 33 pacijenta.

 

Share.

Leave A Reply