Sve je palo samo Šemso nije

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Padaju države, vlade,banke, maltene cijeli svijet je pred kolapsom.  Jedino sa naš ministar Šemsudin Dedić drži. Krajina može biti ponosna na njega. Iako poprilično ograničen zna se uvući. Iako ima 10. 000 , 00 KM mjesečnih primanja, a i supruga mu ne zaostaje puno za njim, uspio je Šemso i na hadždž otići. A ne ko obični narod. Čitav život štedi da bi na hadždž otišo.

I dok su napadi na SDA sve žešći, prvenstveno na Bakira i Sebiju Izetbegović, pa onda Fadila Novalića u čijoj vladi i Šemso sjedi, on se samo brine za svoju stolicu. Ne oglašava se. Ne brani nikog. Bitna je njegova guzica.

Ustvari malo se k’o pokren’o. Preko svog dežurnog penzionera dao je ponudu SDP-u USK-a – premijersku poziciju. A SDP više voli pare. Para ima u ministaratvima, institucijama.

Poznat je Šemso po nosačima kaputa, poput Husnije Kudića, koji je na radnom mjestu savjetnika Šemsinog. E jes’ se pameti od Husnije nakupio. Sve mu niz uši curi.

Im’o je Šemso šansu 2018 godine da formira vladu . Al jadan vod’o retarde sa sobom, predlažući ih za premijera. Na kraju ga svi odjeb*li.

Čudan je ovaj vakat! Sve je palo, samo Šemso nije!

Share.

Leave A Reply