SVI KOJI SU PILI ALKOHOL NA SVADBI UNUKE PREDSJEDNIKA IZETBEGOVIĆA, OSKVRNULI SU USPOMENU NA PRVOG PREDSJEDNIKA BiH.

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na svoju.sramotu!
Kada sam vidjela nekog uzvanika da se veseli s bocom piva u ruci, nisam mogla vjerovati!
Prvo sam mislila da nisam dobro vidjela.
I NE, NIJE KRIV BAKIR (kako ga vi u.Bosni “familijarno” zovete).
Pa nije mogao ići od čovjeka do čovjeka i zavirivati mu u čašu. ( Da se ne pomisli da “branim Bakira,” ne razgovara samnom godinama.)
Svi koji su pili alkohol na svadbi unuke rahmetli predsjednika OSKVRNULI SU USPOMENU NA PRVOG PREDSJEFNIKA BOSNE I HERCEGOVINE!
Koliko znam, u njegovoj kući nije bilo alkohola.
Sada će neki reći šta nam ova sada “drobi o islamu,” a uopće nije muslimanka, ni islamske vjeroispovijesti? NISAM, ili jesam tek jedva 1% ako mogu uračunati baku Eminu. Dakle, nisam,iako mi ponešto ostalo baš od bake, i znam prilično o islamu, Kur'an ne prelistavam, tek reda radi, učim ga, pa sam nešto i naučila, proučila, recimo i suru V (“Trpeza, Al-Ma'ida)I u njoj sve lijepo piše (ajet 90. ,91.vidi dolje).
Koliko su ovi što su na svadbi paradirali s alkoholom u ruci učili Kur'an?
Ako i jesu dżaba im i svih pet namaza dnevno.
Nagledala sam se takvih “mulimana;” i u Zagrebu i to i za vrijeme rata. Gledala sam svojim očima jednog “velikog muslimana” u jednom logističkom predstavništvu BiH, kako u10 sati jede špek, zalijeva rakijom, a u podne ode na -džumu.
A nije.da nije imao što jesti, pa da mu je, da ne umre od gladi, dopuštena i slanina.O rakiji suvisno išta reći. Valjda misli da će mu abdest oprati i (vjerski) grijeh.
NEMA OD TOGA NAFAKE.
VIDJELA, NIŠTA NE GOVORIM NAPAMET. Svima onima, kojih će sigurno biti, koji će reći šta ova “drobi o islamu,” a nije muslimanka, reći su samo jedno : Najveći kompliment dobila sam od predsjednika Izetbegovića koji mi je rekao :” ALISSA MOJA, TI ZNAŠ VIŠE O ISLAMU, NEGO NEKI VELIKI MUSLIMANI.” Rekao je to u društvu baš nekih “velikih muslimana,” moj dojam je bio da je to namjerno rekao pred njima, da je to bila lekcija njima. Prethodno sam, možda malo zločesto 😂 ispričala Predsjedniku o slanini, rakiji i džumi.Predsjednika se nije moglo prevariti, začas bi “pročitao” svakog insana.
Kad sam se prvi put čula s Predsjednikom prvo što je rekao bilo je “dijete, ovo tvoje prezime je arapsko, ti si naša.”
Pa sad’, neka kaže tko što hoće, da “drobim”, solim pamet….”obrana” će mi biti predsjednikove riječi. Dovoljno. I previše.

Facebook sratus: Nada Satrijaš Al Issa

Share.

Leave A Reply