TANJUG JAVLJA: DODIK UMISLIO DA JE ALEKSANDAR VUČIĆ!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dodik je pokušao da „kopira predsjednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića“, ali da takav nastup Dodika nema uporište u činjenicama: „Dodikova politika je porazna za građane Republike Srpske, dok Srbija bilježi jedan od najboljih rezultata u Evropi u ekonomskom oporavku po Covid-19“.

Direktor Međunarodnog instituta IFIMES iz Ljubljane Zijad Bećirović ocjenjuje da rezultati lokalnih izbora u BiH, prije svega promjena gradskih vlasti u Banjaluci, pa i Sarajevu, vode normalizaciji odnosa u BiH, te pokazuju da su građani „kaznili“ najuticajnije nacionalne stranke.

Građani su kaznili kriminal i korupciju u Banjoj Luci i Sarajevu, bahatost i neodgovornost – kaže Bećirović, čiji Institut je, inače, prognozirao ovakav ishod izbora i „tektonske promjene“ koje će to donijeti.

Na pitanje šta za političku poziciju člana Predsedništva BiH Milorada Dodika znači poraz njegove SNSD u Banjaluci i još nekim gradovima i opštinama, Bećirović kaže da je to „početak Dodikovog političkog kraja“.

Ne samo da je ogromna većina Banjalučana Dodiku okrenula leđa, nego je izgubio i dva važna privredna centra, Modriču i Derventu, a u Bijeljini je njegov favorit za gradonačelnika poražen – naveo je Bećirović za Tanjug.

On kaže da je Dodik pokušao da „kopira predsjednika Srbije i SNS-a Aleksandra Vučića“, ali da takav nastup Dodika nema uporište u činjenicama: „Dodikova politika je porazna za građane Republike Srpske, dok Srbija bilježi jedan od najboljih rezultata u Evropi u ekonomskom oporavku po Covid-19“.

I, ne zaboravimo na Vučićevu vizionarsku inicijativu uspostavljanja ‘mini Šengena’, koja će donijeti blagodati i prosperitet regiona“, naveo je Bećirović. Uz to, Dodik je, tvrdi Bećirović, lično sistemski radio na demontaži koalicionih partnera, prije svega Demokratskog narodnog saveza (DNS) i Socijalističke partije (SP) Petra Đokića, prenosi rtvbn.com.

Zamjera mu i što je sinoć u obraćanju, bez odluke stranačkih organa, smijenio Igora Radojičića sa čela banjalučkog SNSD i na tu funkciju postavio sebe, što smatra bahatim potezom.

 

Share.

Leave A Reply