Tegeltija napustio sjednicu Vijeća

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U toku je sjednica VSTV-a na kojoj se obraća predsjednik Vijeća Milan Tegeltija  koji je najavio podnošenje ostavke.

9.45 Jadranka Stanišić: Ostavka stupa na snagu onda kada je predsjednik podnese u službu sekretarijata. Sjednice Vijeća može da zakazuje samo predsjednik Vijeća. Zato smatram da se ostavka treba ozvaničiti tek u februaru ili martu

9.40 Članica VSTV-a Amina Kunosić kazala da bi Tegeltija ostavku trebao podnijeti tek sredinom februara, kako bi Vijeće moglo funkcionisati

9.40 Odgovornost koju vi danas imate je veća od odgovornosti koju smo imali. Ne zaboravite, 95 posto odluka Vijeća je doneseno jednoglasno ili uz dva glasa protiv. Prema tome, ako mislite da je to mojih 95 posto, onda ok. Volio bih da možete reći: jesam li ikada od vas tražio išta nezakonito? Sarađivali smo. Da li sam od vas ikad išta tražio da učinite nešto nemoralno ili nezakonito. Ako jesam, recite. Ako nisam, i to recite. Ja vam se zahvaljujem.

9.28. “Prije svega, kolege Goranu Neziroviću i Slavi Lakiću, želim da kažem da ste i vi svjesni  ono što sam govorio – istinito.  Istina je da ste, kolega Neziroviću i Lakiću bili nosioci aktivnosti. U najmanju ruku bi bilo u redu da i vi podnesete ostavku. Najveći broj imenovanja, koja su bila sporna u javnosti, desila su se u Federaciji. Ja sam u tim odlukama učestvovao kao jedan od 15. Korektno je da podnesete ostavke zajedno sa mnom. To se odnosi i na kolegicu Berinu Alihodžić. I kolega Selim Karamehić treba da podnese ostavku”

“Ja jesam umoran. Odlazim iz ove institucije s dva osjećaja. Jedan osjećaj je osjećaj nezadovoljstva zbog društva u kojem živimo, a drugi je osjećaj zadovoljstva zbog toga što je sve izašlo na površinu. Ja podnosim ostavku, ali u toj sitciji više ne možete održati sjednicu. Najbolje bi bilo da podnesem ostavku nakon ove sjednice i da vam zakažem narednu sjednicu”, kazao je predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija obraćajući se članovima Vijeća na redovnoj sjednici.

 

Share.

Leave A Reply