Tinejdžeri pronašli bebu u kutiji za jaja ostavljenu na -20 stepeni

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Petorica tinejdžera pronašli su bebu u kutiji za jaja, na jednom zabačenom sibirskom putu kojim rijetko ko prolazi. Beba je pravim čudom preživjela na temperaturi od -20 stepeni, a ova strašna priča mogla bi da ima srećan epilog, s obzirom da se već javila porodica koja želi da usvoji bebu.

Naime, petoro tinejdžera začulo je plač iz kutije na udaljenom putu, u blizini sela Sosnovka kod Novosibirska.

Dmitrij Litvinov, otac jednog od tinejdžera, rekao je da su petorica prijatelja izašla u šetnju na pravoslavni Božić 7. januara.

– Već je bio mrak, upalili su lampe na telefonima i pogledali šta je u kutiji – rekao je Litvinov.

Unutra je bila djevojčica umotana u ćebence.

Dimitrija i njegovu ženu pozvao je njihov sin Renat. Brzo su došli na lice mjesta, uzeli bebu i odvezli je u gradsku bolnicu. Strahovali su da se djevojčica, za koju se vjeruje da je bila stara samo tri dana kada je pronađena, smrzla i da neće preživjeti.

Po dolasku u bolnicu, ljekar je pregledao bebu i zagreiao je nježno joj trljajući ruke i noge, navodi se u saopštenju regionalnog ministarstva zdravlja. Djevojčica je porumenjela i ustanovljeno je da je zdrava, a kasnije je prebačena u dječju bolnicu gde se sada nalazi.

Policija traga za majkom i pokrenula je krivičnu istragu zbog pokušaja ubistva, piše BBC.

Ipak, čini se da će beba pronaći dom, jer roditelji jednog od tinejdžera koji je pronašao djevojčicu žele da je usvoje.

Oni će morati da sačekaju da se eventulano jave bebini rođaci, a ako se niko ne javi, oni će moći da počnu da prikupljanjem dokumenata i sa posebnim kursevima o njezi djeteta nakon čega će im usvajanje biti odobreno.

Par već ima tri sina i raduje se proširenju porodice.

IzvorNova, BBC

Share.

Leave A Reply