Turska, majka ili maćeha ?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dali Bošnjaci Sandžaka imaju razloga da se raduju otvaranjem konzulata republike Turske u Novom Pazaru? Šta smo dobili a šta izgubili od Turaka do sad?
Sve nade da će Turci praviti fabrike i time popraviti životni standard braće Bošnjaka u Sandzaku su propale. Kada je Redzep Taib Erdogan dolazio u N. Pazar sjatio se cjeli Sandzak da ga dočeka. Emotivno vezani za Turke zbog mnogo čega zajednickog od iskona do sada pohrlise ljudi iz cijelog Sandzaka iz svih partija i stranaka da sretnu Turčina predsednika. Tog dana dobismo poklon u obliku šarene laze, dobismo bicikla dvije stotine.
I to bi to!
Turci su istrajni i odlučni da podrže naše izdajnike, da nam sruše Islamsku zajednicu kao jedini putokaz i glavni oslonac Bošnjaka.
Jesu li zaista Bosnjaci cuprija preko kojih prelaze u Srbi i Turci da bi se sreli i pritom Bosnjacima naplaćuju putarinu?
U svom tom vrtlogu srbsko turskog biznisa vjerovatno bi nam lakše bilo da nas Turci i ne svojataju jer može biti kao u narodnoj priči , “ E hajde udari ga još jednom ako smojes”.
I dok se mi Bosnjaci inatimo oko Turske i Erdogana dotle u Srbiji radi na stotine turskih fabrika. Na grobnom kamenu svakog Turčina koji je učestvovao u pokušaju Puca u Turskoj pose “Izdajnik” dok naše puciste i dalje podržavaju i finansiraju.
Eh umete šta si docekao?

Share.

Leave A Reply