“U 15. st. U BOSNI NIJE BILO NI JEDNOG MUSLIMANA” ???

Pinterest LinkedIn Tumblr +
  1. Hrvatska “Historijska izgubljenost” -Novo genetsko Istraživanje Hrvata.” 😂

“Svi bosanski muslimani, i dan danas imaju hrvatski gen”
Bosanski muslimani samo su “islamizirani Hrvati.”
Nova je to hrvatska verzija “hrvatske” bosanske historiografije, koja se poziva na “znanstvene dokaze” genetskog istraživanja Hrvata, koje je provelo Sveučilište u Vancouveru 2013. g na uzorku od 10.000 Hrvata, Bošnjaka i Crnogoraca(?), prema kojemu su u Srednjovjekovnoj Bosni (1411)čak 98% stanovništva bili “etnički Hrvati.” Ne navodi se tko su onih preostalih 2%, jer Srba “još nije bilo.”
Podsjeća se da Hrvati naseljavaju Bosnu u st. 7. a već u 8. st.
“BOSNA POSTAJE JEDAN OD TEMELJA HRVATSKE DRŽAVNOSTI,” nakon čuvenog “Duvanjskog sabora” u vrijeme hrvatskog kneza Budimira (753.)
I eto, kako se onda Tuđman ne bi borio za “temelj ‘svoje’ državnosti?”😂👿
Što bi rekli Bosanci-gluho bilo.
Srednjovjekovna Bosanska država “samo je nastavak hrvatskog kraljevstva,” bosanski muslimani su “islamizirani Hrvati,”čija prezimena “upućuju na na njihovo hrvatsko porijeklo” a koji su pod Turcima “napustili svoju pradjedovsku vjeru,” i kao islamizirani Hrvati, postavljani na čelo uspostavljenaih sandžaka. Prvi među njima, navodi se, bio je ISABEG HRANUŠIĆ, koji je utemeljio Sarajevo.
Eto, u srednjovjekovnoj Bosni živjeli samo Hrvati (Srbi su došli tek osnutkom “Dobrobosanske eparhije 1703. g.)
MUSLIMANI NASTALI OD HRVATA?!
NABRAJA SE ČAK 20 “ARGUMENATA” da je srednjovjekovna Bosna “samo nastavak hrvatskog kraljevstva.”
Kao prvi argument navodi se Banovina Hrvatska, koja je nastala “kao Zemljica Bosna,” nakon što su “jedinstveno hrvatsko kraljevstvo” koje je uključivalo “cijelu Bosnu,” 1102. osvojili Arpadovići, a i “samo Hrvati imaju banove.”

Ali, AKO U 15. st. U BOSNI NIJE BILO “BAŠ NI JEDNOG MUSLIMANA,” ako su muslimani samo “islamizirani Hrvati,” kako im je onda trebalo više od stoljeća da se “islamiziraju,” ako se “turska prisutnost u Bosni osjećala davno prije nego je Bosna pala podTurke,” jer su turski odredi “provaljivali u pogranične krajeve bosanske države” još prije Kosovske bitke, 1389. (14. st.)
OVO NARUČENO “GENETSKO ISTRAŽIVANJE HRVATA,” djeluje k'o neko darvinovsko istraživanje – porijekla vrsta.
Tko zna, možda se nekim novim naručenim znanstvenim istraživanjem na nekom prestižnom svjetskom Sveučilištu otkrije da su Hrvati stvarno neka drugačija vrsta od muslimana. Što bi moglo objasniti zašto nikako ne razumiju ni “muslimansku” ( sjetiti se Tuđmanovog naglasaka) težnju za jedinstvenom državom Bosnom i Hercegovinom?! Ne srednjovjekovnom. Suvremenom.
Do tada, što rekao Ivan Stambolić za Miloševićevu politiku, i Hrvatska i povijest i politika ostaju zarobljeni u svojoj “(h)istorijskoj izgubljenosti.”
KUD’ POSRNULI SRBIN, TUD’ I POSRNULI HRVAT.
PRAVO U BOSNU.

Fb status: Nada Satrijaš Al Issa

Share.

Leave A Reply