U KBC Split svaki peti oboljeli od covida priključen na respirator

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prije gotovo mjesec dana, odnosno 11. kolovoza, u KBC-u Split se od covida liječilo 40 pacijenata od kojih je 12 bilo na respiratoru. U utorak se u KBC-u od covida liječilo točno 100 oboljelih od covida, a na respiratoru ih je bilo dvadeset i dvoje.

Jednostavnije rečeno, od svih hospitaliziranih zbog covida u KBC-u Split, otprilike svaki peti našao se u takvom stanju da su ga liječnici i drugo medicinsko osoblje morali spojiti na aparat za mehanički potpomognuto disanje, piše Slobodna Dalmacija.

“Da su se ljudi cijepili, svima nam je moglo biti dobro, a ovako će nam svima biti loše”, komentirao je izv. prof. dr. sc. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektologiju KBC-a Split stanje u Hrvatskoj, i u pogledu stope cijepljenosti i u pogledu stanja pacijenata.

“Četvrti val, koji je započeo sredinom srpnja, nakon lipanjskog primirja i trećeg vala koji je završio prije ljeta, iz dana u dan donosi sve više novooboljelih. I dalje svakodnevno u hitnoj ambulanti Klinike za infektologiju imamo oko 70 osoba koje se dolaze pregledati, a 10 do 15 njih ostane na bolničkom liječenju. Bojim se još gorih brojki”, dodao je dr. Ivić.

Share.

Leave A Reply