U Trebinju i Nevesinju stambeno zbrinuto 14 povratničkih porodica

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kroz realizaciju Saudijskog fonda za razvoj, kojeg implementira Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, u Trebinju i Nevesinju ključeve svojih stambenih jedinica dobilo je 14 povratničkih porodica.

Projekat je realiziran u saradnji sa lokalnim zajednciama, a isti se implementira u više gradova i općina. Izgradnja ili rekonstrukcija stambenih objekata vršena je po sistemu “ključ u ruke”, svi radovi su završeni u predviđenom roku.

“Posjetili smo korisnike prilikom potpisivanja ugovora, obećali da ćemo učiniti krajnji napor da i u vremenu pandemije radove završimo u roku. Došli smo do najsretnijeg momenta gdje je 14 porodica dobilo ključeve svojih domova. Nakon što su porodice stambeno zbrinute mogu se posvetiti svojim imanjima i stvaranju boljih uslova u njihovim mjestima povratka. Mi ih pozivamo da uzimaju učešće i u drugim projektima održivog povratka. Ovaj projekat je još jedan pozitivan primjer dobre prakse dva nivoa vlasti, a koji je rezultirao novim krovovima nad glavom za ovih 14 porodica” – kazao je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić

Admir Džemić iz Nevesinja jedan je od korisnika pomoći.

“U posljedenjem ratu je porušena naša porodična kuća.  Moj otac je dobitnik ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i poginuo je tokom agresije. Obnovljena je kuća koja će nas trajno vezati za naše rodno mjesto. Naša očekivanja su ispunjena i zahvalni smo Ministarstvu na pomoći” – ističe Džemić.

Saff.ba

 

Share.

Leave A Reply