U ulicama „Patriotske lige i 105.BUMB“ puštena u funkciju javna rasvjeta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Načelnik Mersudin Nanić sinoć je uz prisustvo brojnih mještana svečano pustio u rad novoizgrađenu javnu rasvjetu u ulicama Patriotske lige i 105.BUMB u Mjesnoj zajednici Bužim, dok je jedan dio rasvjete postavljen i prema Mrazovcu.

Sredstva su obezbijeđena iz budžeta općine Bužim i jedan dio sredstava prikupili su mještani.

Mještani su povodom puštanja u funkciju javne rasvjete istakli da ovaj projekt mnogo znači za ove ulice koje su skoro pa u centru čaršije i da je ovo rezultat zajedničkog rada Općinskog načelnika i mještana, što šalje jednu dobru poruku i pozitivnu sliku, prije svega građanima općine Bužim.

„Općina Bužim ulaže budžetska sredstva u obnovu i modernizaciju komunalne i saobraćajne infrastrukture na području cijele Općine, kako bi naselja koja godinama nisu imala rasvjetu bila osvjetljena, a građani ovih naselja imalo bolje uslove za život. Projekat koji završavamo u ovim ulicama možemo smatrati jako bitnim projektom naročito zbog djece koja svakodnevno idu u školu ovom dionicom koja je dosad bila neosvijetljena i zbog toga je ovo posebno važan projekat za sve nas“, kazao je načelnik Mersudin Nanić

Share.

Leave A Reply