U Zagrebu preminuo proslavljeni hrvatski glumac Pero Kvrgić (93)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

U svojoj dugogodišnjoj karijeri glumio je u svim većim hrvatskim kazalištima, a često smo ga mogli vidjeti u filmovima i TV serijama

U 94. godini života u Zagrebu je preminuo proslavljeni hrvatski glumac Pero Kvrgić. Legendarni kazališni, filmski i televizijski glumac posljednje godine života proveo je u Domu za starije osobe u Lašćinskoj.

Rođen je u Moravicama u Gorskom kotaru, 4. ožujka 1927. godine. U svojoj dugogodišnjoj karijeri glumio je u svim većim hrvatskim kazalištima, a često smo ga mogli vidjeti u filmovima i TV serijama. Procjenjuje se da je u karijeri imao preko 190 uloga, a glumio je čak i u poznim godinama tako je sa ‘Stilskim vježbama’ na kazališnoj pozornici proslavio 90. rođendan.

U karijeri je dobio brojne nagrade među kojima je i nagradu Vladimir Nazor za životno djelo. Od bivšeg predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića odlikovan je Redom kneza Branimira za izniman i dugogodišnji doprinos kulturi Republike Hrvatske, a 2007. godine dobio je i vlastitu zvijezdu u hrvatskoj Ulici slavnih na opatijskoj šetnici Slatini.

 

 

Share.

Leave A Reply