Ubija li ZZO USK-a dijabetičare!?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Koronavirus. Globalna pandemija opterećuje zdravstvo u cijelom svijetu, pa tako i kod nas. Nažalost nekima je pandemija samo dobar izgovor za nerad i otimačinu. Takav je slučaj u Bosanskoj Krajini. ASDA suvereno vlada ovom kokom nosiljom. Tu su uposleni “neki” i “nečiji”.

Uglavnom stranački kadrovi i djeca funkcionera. O  temi upošljavanja ćemo neki drugi put. Iako sve zdravstvene ustanove rade smanjenim kapacitetom, što znači manje bi se trebalo trošiti, ipak nema novca za inzulin. Bar ne u dovoljnim količinama.

Često pacijenti moraju sami kupovati iako pored zdravstvenog osiguranja imaju plaćenu premiju. Ali nije to bitno Zuhadu Poričiću, predsjedniku UO pomenute institucije, kao ni Aidi Dervišević supruzi optuženika Rasima Derviševića koja određuje pacijentima količine inzulina. Kako će pacijenti slabijeg imovnog stanja kupiti inzulin to nikog ne brine. Nek umiru. Bitno je uposliti što više uhljeba koji nišra ne rade. Narod nek umire.

Dok ASDA vlada nema brige. Na dijabetičarima je da umru, oni će se pobrinuti za dženaze i sahrane! Nije ih briga što su dijabetičari ovisni o inzulinu, a mnogi trpe. Bravo Zuhade, bravo Aida!

Share.

Leave A Reply