UMJESTO ROĐENDANSKE PROSLAVE, SESTRE MAIDA I ALINA TATAREVIĆ NOVAC UVAKUFILE ZA IZGRADNJU DŽAMIJE!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svaki muallim/muallima osjeti posebnu radost, sreću i ispunjenje kada doživi trenutke u kojima se osvjedoči da se ulaganje truda i energije u usađivanje islamskih vrijednosti kod mektepskih polaznika itekako isplati, a isto tako i roditelji djece.

Nakon Ensara Abdija, učenika 6. razreda koji je nedavno donio štednu kasicu u mekteb i ponosno rekao kako sav novac daruje za izgradnju džamije u Sisku,
novo ugodno iznenađenje priredile su nam sestre MAIDA TATAREVIĆ (10 godina) i ALINA TATAREVIĆ (8 godina) koje su umjesto za rođendansku proslavu koju su trebali imati u rođendaonici ili Mc Donalds'u usmjerili 200 eura za izgradnju džamije u Sisku.

I nisu bile tužne zbog toga, već ponosne, radosne, uzbuđene što mogu počastiti “svoju džamiju” za svoj rođendan.

Njihova radost i nestrpljivo iščekivanje završetka izgradnje džamije mnogo je za njih važnije nego proslava njihovog rođendana.

Roditelji nisu mogli skriti svoje uzbuđenje te su priredili tortu kako bi počastili prijatelje u mektebu i obilježili za njihove kćeri ovo važno plemenito djelo.

Sa izgradnjom naše džamije, kako reče muftija Aziz Hasanović, još je važnije da se izgrađuje džemat.

Nadamo se, upućujemo dove Svemilosnom da se to i ostvaruje, a posebno kroz izgradnju nama najvažnijih, mlađih generacija koje će biti, uz Božiju pomoć i Milost nosioci i sudionici mnogih procesa kroz buduću džamiju i IKC Sisak.

Allah Vas nagradio Maida i Alina zajedno sa vašim roditeljima i da budete na ponos vašim roditeljima i na hizmet Islamskoj zajednici i muslimanima.

Share.

Leave A Reply