Uposlenici KCUS-a šokirani izjavama ministra Vranića: Ili je totalna neznalica ili jako zlonamjeran

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Krizni štab Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo (KCUS), ljekari i medicinsko osoblje koje rade u Covid centru i danonoćno se bore za živote sugrađana u saopćenju za javnost navode, šokirani su izjavama ministra zdravstva Kantona Sarajevo Harisa Vranića.
– Izjavama da njemu “ništa nije jasno”, da mu je “smrtnost enigma”, da mu je nakon što pandemija hara cijelim svijetom već duže od godinu “čudno da ljudi umiru i kad nisu na respiratoru” upućuju na to da je ministar Vranić ili totalna neznalica ili jako zlonamjeran čovjek. Po svemu sudeći oboje. Takvim izjavama, ministar Vranić, poput autora anonimnog pisma, očigledno želi dovesti u pitanje stručnost ljekara i drugog medicinskog osoblja, čime se priključuje javnom linču koji se protiv nas vodi iz određenih političkih i medijskih krugova.

Nezapamćeno je da se ministar zdravstva na takav način, naročito u vrijeme pandemije, zarad sitnih političkih poena, obračunava s ljekarima i medicinskim radnicima koji punu godinu ulažu maksimalne napore u spašavanju života i zdravlja građana.

S obzirom na to da ministru Vraniću “ništa nije jasno” i da mu je “sve čudno”, pozivamo ga da kao ljekar provede samo jednu smjenu s nama u Covid-centru da mu postane “jasno” i da se prestane “čuditi” – navodi Pres služba KCUS-a.

Share.

Leave A Reply