“USKORO POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA” Vučić: Imam poverenje u Verhejia, učiniće sve da cepivo dobijemo na vreme

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrlo brzo možemo da očekujemo masovnu vakcinaciju protiv korona virusa u Srbiji, rekao je predednik Aleksandar Vučić. On nije mogao da otkrije tačan datum vakcinacije, jer na svetskom tržištu trenutno traje borba za cepivom.

Imam poverenje u Olivera Verhejia, siguran sam da će učiniti sve od sebe da dobijemo vakcine na vreme. Naravno da će vakcine biti besplatne, za koji dan ćemo dobiti prve, neće stići koliko smo očekivali, trebalo je 10.000, ali stići će 5.000. Prvo ćemo imunizovati građane starije od 75 godine. Obezbedićemo 50.000 vakcina besplatno. Srbija je zemlja koja ima prijatelje. Brzo možemo da očekujemo masovnu vakcinacju. Ne mogu da govorim o tome jer u svetu vlada borba za vakcinama, kao što je bilo sa respiratorima. Imaćemo dovoljno vakcina, nećemo biti ničiji zamorčići, gledaćamo da bude sigurna – rekao je Vučić u emisiji Prva tema.

On je dodao da će primiti vakcinu protiv Kovida 19.

– Radili smo pošteno, odgovorno i transparetno. Lekari su naši junaci, nismo uradili ništa nečasno, država je obezdila uslove, posebno sam zahavalan doktorima koji su se herojski borili i trpeli uvrede. Želim da se zahvalim ljudima koji uoči Svetog Nikole vredno rade na Kruševačkoj bolnici, i koji trpe napade sa svih strana. Izvinjavam se, otvaranje će kasniti jedan dan, nadam se da ćemo u nedelju uspeti da je otvorimo. Mi ćemo već za neki dan dobiti prve vakcine, i prvo ćemo vakcinisati ljude u staračkim domovima -istakao je Vučić.

Prema njegovim rečima, Srbiji drže predavanja oni koji imaju mnogo veći broj mrtvih.

Predsednik je naglasio da je grešaka bilo, i da svi ljudi koji rade prave greške.

– A oni koji su oduzeli aplauz lekarima, to nisu uradili greškom, već zato što su hteli da oduzmu aplauz lekarima koji su se borili, da bi dobili političke poene. Prvi mi smo uvek slušali lekare, a oni su imali različite stavove. Mi boljih lekare nemamo. Ja poštujem i dr Kona, i Nestorovića, i Pelemiša i sve. Ali mi ne možemo da zabranjujemo ljudima šta pričaju. Ja ne mogu Nestoroviću da kažem: Ti ne znaš Nestoroviću, a ja znam. On je jedan divan čovek, koji je mnogo dece izlečio. Mi smo uradili sve što je do nas, nabavili respiratore, nabavili lekove, napravili bolnice, evo sada stižu i vakcine – rekao je Vučić.

Share.

Leave A Reply