Vaskrsenje ratnog zločinca Fikreta Abdića Babe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šta se to desilo s Unsko – sanskim kantonom? Kako je od najperspektivnijeg kantona postao kanton slučaj? Kako je od kantona punog života postao kanton koji umire. Šta se to u ponosnoj Krajini dešava?

Da bi dali odgovor na postavljena pitanja trebamo se vratiti na nesretnu ratnu ‘93 godinu i osnivanje AP ZB u režiji osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića Babe. Izazvalo je to bratoubilački rat, gdje je pucao otac na sina, sin na oca, brat na brata, komšija na komšiju. Prestala su ratna dejstva, ugašen projekt AP ZB , Fikret Abdić osuđen za zločine nad vlastitim narodom. Mislili smo, nadali se, da je ideja o pravljenju Bosanske Krajine satelitskom državom kojom upravljaju Beograd i Zagreb prošlost. Međutim nije. Kasno su mnogi shvatili. Naš portal je upoznao na opasne namjere odredenih političkih krugova predvođenih NES-om i SDP-om USK-a. Nažalost niko nas nije slušao.

Posljednja dešavanja u OV Velika Kladuša i opstrukcije SDP – a u proceduri smjene osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića sa pozicije općinskog načelnika mnogima su otvorili oči.

NES i SDP su u svoje redove uvukli zaklete pristalice osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića. Svjesni da Laburističkoj stranci Fikreta Abdića dolazi kraj a da ideja AP ZB sa tom strankom onda umire, odlučili su “osvježiti” svoje redove.

Fikretovi “autonomaši” su posvuda. Zauzeli su i ključna mjesta u državnim institucijama. NES i SDP svjesno stvaraju mržnju prema “političkom” Sarajevu baš poput laktaškog vožda Milorada Dodika. A od istog tog ” političkog” Sarajeva dobili su 50 miliona KM.

Kako je sve počelo?

Počelo je ” crveno – crnom koalicijom iz vremena Hamdije Lipovače kada je kao premijer USK-a prekinuo “seks koaliciju” sa SDA i započeo neraskidivu ljubav sa ASDA(sadašnjim) NES-om. Do tada tupavi seljačići iz Asda vrlo brzo su usvojili tajne lopovluka od Hamdije Lipovače. Usvojili i usavršili.

Od tada ljubav između ove dvije stranke ne prestaje. I dok je njihova ljubav sve jača, broj onih koji napuštaju Unsko- sanski kanton je sve veći. Nepravda je dosegla do neba. Svaki otpor beskupuloznoj vlasti je uzaludan. Narod, pogotovo mladi jedino rješenje vide u napuštanju domovine. Jer njihovi ( NES -SDP) su MUP- a, Tužilaštvo i sudstvo. Oni imaju vlast i moć. Ljudi se privode i osuđuju zbog izražavanja vlastitog mišljenja. Institucije se devastiraju kao i javne ustanove i preduzeća. Niko nista ne poduzima jer bratija iz NES-a i SDP- a sve drže pod kontrolom.

Ustvari ono što Fikret Abdić nije uspio oružjem uspjeli su NES i SDP. Imaju državu u državi. Tamni vilajet zvani Unsko – sanski kanton gdje zakoni države ne vrijede. Vrijede njihovi zakoni. Opljačkaj, ukradi, siluj, otmi, pa i ubij kao u slučaju rahmetli Muhameda Zirića.

Autonomija je napravljena a država ćuti. Jer i agresori iz Beograda i Zagreba ponovo napadaju. A lešinari iz NES – SDP koalicije mudro koriste priliku, i brižno čuvajući zločinačko naslijeđe Fikreta Abdića Babe.

glasbosanski.ba

Share.

Leave A Reply