Velikosrpski pobunjenici u BiH

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Petnaest minuta pred frontalni napad velikosrpskih pobunjenika sa jugoslavenskim zastavama u aprilu 1992, imali smo itekako jaku petu kolonu, koja je pokušala da iznutra sruši legalno izabranu vlast Republike Bosne i Hercegovine i direktno pomogne agresorima. Prvo demonstracijama, koje je na talasima Radio Sarajeva pokrenuo Neven Anđelić i njegov mentor Boro Kontić (otac Neletovih “nadrealista”), a zatim i dešavanjima u Skupštini, gdje je prste upetljao Tarik Haverić i ostali, koji su danas članovi Naše stranke i SDP-a (koji je u ratu zamrznuo rad).
Okupaciju Sarajeva vojnim putem nismo dozvolili, platili smo ogromnu cijenu. Nažalost, mi smo ti koji dobijaju na referendumima i u ratu, a gubimo u kojekakvim “mirovnim” sporazumima i klečanjem ispred međunarodne zajednice, ambasadorima neprijateljskih nam zemalja koje smatramo “prijateljima”.

Da li nas zbog svega što se sada dešava Uzvišeni Allah s.w.t kažnjava? Zašto uporno ne želimo da se promijenimo? Zašto tražimo zaštitnike u onima koji su nam neprijatelji?

„Uz svakog od vas su meleki, ispred njega i iza njega – po Allahovu naređenju nad njim bde. Allah neće izmijeniti jedan narod dok on sam sebe ne izmijeni. A kad Allah hoće da jedan narod kazni, niko to ne može spriječiti; osim Njega nema mu zaštitnika.“

Share.

Leave A Reply