Verbalni delikt u Cazinu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Polako ali sigurno u Krajini se uvodi verbalni delikt. Vlasti ne dozvoljavaju kritiku niti javno oglašavanje protiv društvenih anomalija. Nedavno se u ovakve zastrašujuće metode uvjerila i Aida Pašić, vijećnica u GV Cazina. Njen status prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Upravo me posjetila policijska patrola po prijavi lica koje je kazneno i prekršajno evidentirano u svim službenim zabilješkama MUP-a. Isto to lice je prije nekoliko mjeseci zaposleno u obližnjoj osnovnoj školi a nije tajna da ga je nedavno odvodila i Državna agencija za istrage i zaštitu.

Zbog zabrinutih roditelja i mještana koji su mi se već nekoliko puta obraćali, ja, kao izabrana zvaničnica Grada Cazina, imam moralnu i zakonsku obavezu da pišem i skrećem pažnju na sve anomalije u društvu i apelujem na sve građane da isto čine.

Pošto se po pitanju njegovog zapošljavanja imenom i prezimenom nije oglasio niko, pozivam ovim putem sve nadležne i odgovorne institucije da ispitaju regularnost prijema u radni odnos osobe koja je privođena zbog dilanja, uživanja i stavljanja u promet opojnih droga i narkotika, tuča, fizičkih napada, uvreda i prijetnji.

Kako nisam imenovala dotičnog nigdje u prethodnim postovima, a spominjala sam njegove radnje pred bliskim mu srodnicima, isti je našao za shodno da me zbog mog istupanja pokuša zastrašiti odlaskom u policijsku stanicu.

Već duže vrijeme svjedočimo režimskom sistemu trenutne vladavine koja svu svoju silnost i strogoću pokušava da trenira na poštenim i uzornim građanima dajući lopovima i kriminalcima pravo i slobodu da čine što im je volja.

Ne želim da vjerujem da u ovom gradu i kantonu samo lopovi imaju sva prava. Sve dok se budemo skrivali i plašili da pišemo istinu ovako će nam biti.

Ponavljam, pozivam sve istražne i druge organe da se pozabave nezakonitim i sumnjivim zapošljavanjima, prijavama čestitih građana i represivnim ophođenjem pojedinih zvaničnika koji nam preko svojih pozicija moći šalju strašnu i nemilosrdnu poruku.

Zahvaljujem se službenicima MUP-a na korektnom razgovoru i pozdravljam njihov dolazak, ali mi je žao da se njihova energija troši na ovakva dešavanja s obzirom da prava problematika obitava na drugim mjestima i u drugim institucijama.

STOP ŠUTNJI❗

Share.

Leave A Reply