VIDJELI SINA U LOKVI KRVI, ALI NISU MOGLI DA POMOGNU: FILIP (19) JE DAN PRED POGIBIJU ODIGRAO UTAKMICU, NE SLUTEĆI DA JE POSLJEDNJA

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cijelo Plandište tuguje za mladim Filipom Radulovićem (19), perspektivnim fudbalerom i, prije svega, dobrim momkom iz tog južnobanatskog mjesta, koji je prerano izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u ponedeljak na putu ka Vršcu.

Poruke podrške neutješnim roditeljima, koji su ostali bez sina, stižu sa svih strana, ali ništa ne može da umiri tugu koju im je nanijela zla kob. Oni su ubrzo nakon sudara došli na mesto nesreće, vidjeli sina u lokvi krvi, a nisu mogli da mu pomognu. Nesretni mladić je podlegao povredama u bolnici, nedugo nakon što je na automobil kojim je upravljao naletio BMV iz suprotnog smjera.

Filipu M. (22), također iz Plandišta, koji je u trenutku nesreće bio sa Radulovićem u autu, u udesu su polomljene ruka i noga. On je prijateljima ispričao da je do nesreće došlo kada je BMV, kojim je upravljao dvadesetpetogodišnji Vrščanin, preticao vozilo i upao u takozvane makazice.

Njih dvojica su išla za Vršac, kada ih je kod Vršačkih ritova pokosio automobil iz suprotnog smjera – kaže, za “Novosti”, Bojan Poznić, sekretar FK Sloga, za koji je Radulović igrao.

BMV je velikom brzinom preticao vozilo i, kada se vratio u svoju traku, proklizao je. Udario je u ogradu mostića, koji se nalazi na tom dijelu puta, odbio se i prešao na suprotnu traku kolovoza. Radulović je pokušao da ga izbegne skretanjem udesno, ali je, ipak, došlo do sudara.

A samo dan ranije, ovaj mladić je odigrao svoju, ispostavit će se poslednju utakmicu, i to u prvoj postavi seniorskog tima plandištanske Sloge, protiv Budućnosti iz Alibunara.

Podnijeta krivična prijava

Mladić koji je izazvao sudar, također je zadobio teške tjelesne povrede i, prema posljednjim informacijama, nalazi se na liječenju u Beogradu. Policija će protiv njega podnijeti krivičnu prijavu, zbog izazivanja teškog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Bio je mlad i perspektivan napadač. Sticajem okolnosti, na toj utakmici, koju smo kao domaćini odigrali u susednom selu Banatski Sokolac, bio je u prvoj postavi. Odigrao je bez greške, vidjelo se da na njega možemo da računamo u budućnosti, ali… – sa žaljenjem kaže Poznić, koji je samo nekoliko sati poslije nesreće bio u domu Filipove neutješne porodice. – Velika je tragedija to što se dogodilo.

Filip je bio najstariji od troje djece. Imao je mlađu sestru i brata. Prije samo sedmicu dana proslavio je 19. rođendan.

Share.

Leave A Reply