Vučić: Tačno je da je ustoličenje bilo odgođeno

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tačno da je ustoličenje mitropolita crnogorsko primorskog SPC Јoankija na Cetinju bilo odgođeno, i da je dobro što je Vlada Crne Gore promijenila odluku.

“Dobro je što je vlada promijenila odluku tokom noći. Nisu mediji u Srbiji pogriješili, bilo je tačno da nije trebalo da se dogodi ustoličenje, to je bilo mišljenje njihove direkcije policije i najvećeg dijela vlade, a onda je ta odluka negdje oko jedan sat promijenjena jer su patrijarh i mitropolit insistirali na ustoličenju. Dobro je da je promijenjena i čestitam premijeru Krivokapiću što je pokazao da država ima instrumente i da može da sprovede u djelo ono što je namjerila da uradi”, rekao je Vučić za TV Prva.

On je rekao da je mitropolitu Јoanikiju već čestitao na ustoličenju “dan ranije”.

“On je na veoma važnom mjestu i mora da brine o cjelokupnom vjernom narodu u Crnoj Gori i da radi dodatno na pomirenju, smirivanju strasti i tenzija. Vjerujem da će zajedno sa patrijarhom nastaviti to da čini, a naše je da sagledavamo posljedice”,  dodao je Vučić, prenosi Beta.

Govoreći o protestima i neredima na Cetinju uoči ustoličenja Vučić je rekao da je to bilo “logično očekivati”.

“Važno je da je Vlada Crne Gore, iako im je bilo sve otežano… uspjela da uradi svoj posao i dovela do toga da ustoličenje može da se sprovede u Cetinjskom manastiru”, rekao je.

Agencije

Share.

Leave A Reply