Vučić: Već smo naučili da iz Podgorice idu na proslave ‘Oluje’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su u Srbiji već naučili da iz Crne Gore odlaze na proslave “Oluje” i da svaki put moraju pažljivo da slušaju predstavnike NATO, Stejt departmenta i Brisela, dok malo rjeđe čuju ono što kaže Beograd.

“To je njihovo pravo, a naša obaveza je da pokazujemo poštovanje prema tuđim žrtvama onako kako pokazujemo prema svojim, ali da istovremeno štitimo naše nacionalne i državne interese”, rekao je Vučić novinarima u Rudnoj Glavi kod Majdanpeka.

On je ukazao da to nije lako, ali da smatra da za Srbiju ne postoji ništa važnije od toga da njeguje kulturu sjećanja i razvija srpsku ekonomiju, gradi puteve, fabrike i bolnice.

“Tako ćemo na najbolji način sačuvati budućnost našeg naroda. Poštujući tuđe žrtve, ali vraćajući i čuvajući sećanje na sopstvene žrtve, mislim da ćemo time pokazati objektivan, nepristrasan, ozbiljan i odgovoran stav prema svemu što se zbiva”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše najavljenu smjenu crnogorskog ministra pravde Vladimira Leposavića zbog izjave o Srebrenici.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je juče ostavku i pokrenuo postupak smjene ministra pravde Vladimira Leposavića zbog njegove izjave da će priznati da je u Srebrenici počinjen genocid “kada se to nedvosmisleno utvrdi” i osporio legitimitet suda u Hagu.

Share.

Leave A Reply