VUKANOVIĆ: “Čudno je što se Palmer i druge američke diplomate uopšte sastaju i razgovaraju sa Dodikom”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Neki detalji mogu mnogo toga da razotkriju. Tako se danas, tokom posjete američkog izaslanika Metju Palmera Predsjedništvu BiH, primjetilo da se gost iz Amerike najsrdačnije rukovao i pozdravio sa članom Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, piše političar Nebojša Vukanović na svom blogu.

Čudno je što se Palmer, ali i druge američke diolomate i ambasadori uopšte sastaju, rukuju i razgovaraju sa Dodikom ako on ima neke ozbiljne sankcije od ove zemlje, ili su neke formalne sankcije i blokada nepostojeće imovine i računa u SAD-u, jer je mudrom Dodiku sigurnije da novac iznese u Moskvu, Švajcarsku ili Kipar, imale za cilj da pomognu Dodika u kreiranju predstave i spina kako je on neki antiglobalista i žrtva politike zapada, iako je u stvarnosti njihov poslušni pijun koji odrađuje sve zadatke.

Zanimljivo da se Palmer srdačno pozdravlja sa Dodikom u trenutku velike krize koju je upravo on izazvao najavama secesije i radikalnih poteza. Svima, koji žele jasno da sagledaju političke prilike, sve je kristalno jasno, i sada mnogi shvataju zbog čega Dodika, njegovo ponašanje, kriminal, korupciju, stalne tenzije i kontaminaciju prostora, zapad i stranci tolerišu punih 20 godina.

 

Share.

Leave A Reply