Vukanović: Milorade, budi jednom muško i povuci se prvi, napusti Predsjedništvo!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nezavisni zastupnik u Narodnoj skupštini RS Nebojša Vukanović, gostovao je u emisiji FACE televiziji te se dotakao nove odluke visoko predstavnika, Valentina Inzka o nametanju Zakona kojim se kažnjava negiranje genocida.

“Kada god su Bakir i Dodik u problemu, i jednom i drugom se stranka raspada te moraju doći stranci da riješe problem.

Ja izuzetno poštujem sve stradale žrtve rata. Obišao sam sva stratišta, nedavno sam bio i u Ahmićima. Uvijek sam govorio o svim stradanjima, te da oni ne trebaju nikada biti stvar politizacije, a baš to se sada dešava.

Mislim da iza svega ovoga stoji interes visokog predstavnika, a da su se ovoj odluci najviše obradovali Bakir i Dodik.

Oni samo gledaju kako da skrenu pažnju sa raspada stranaka, te da se pozivaju, ovaj na srpsko, a ovaj na bošnjačko jedinstvo.

Poručio je kako je od svih njih, po njegovom mišljenju “najpametniji” od njih trojice Čović jer kako kaže mudro šuti.

Uvreda je da stranac dolazi, i to iz Austrije, zemlje gdje je rođen najveći zločinac, i da nameće zakon u našoj zemlji. Ako želite da odamo počast žrtvama dajte da smijenimo sve osobe iz 90-ih i dovedemo nekoga ko će poštovati svaku žrtvu.

Također je dodao kako misli da se ovaj zakon kao i svaki drugi neće poštovati i primjenjivati.

“Također postavljam pitanje Inzku, zbog čega nije donio izborni zakon, što nije sanckionisao Dodika kad je rekao da će se otcijepiti. Ali ja znam da je razlog tome zato što je u dogovoru sa njim. Ide na slavu kod njega u Laktašima a glume neprijatelja. To je sve dogovorena igra.

Milorade, ako si patriota, budi lider i ti prvi napusti Predsjedništvo. Nemoj tražiti to od drugih, već budi jednom u životu muško i ne blefiraj. Imaš sad priliku, nametnut je Zakon. Povuci Radmanovića, Tegeltiju, Špirića, ali ti prvi jer si lider. Snosi posljedice.

 

 

Share.

Leave A Reply