Vukanović se pita: Hoće li Dodik s Erdoanom na svadbu Bakirove kćerke

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bakir Izetbegović u petak udaje kćerku Jasminu i u hotelu Evropa pravi veliku svadbu, piše Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS i veliki kritičar vlasti.

– Zbog dolaska turskog predsjedmika Redžepa Taipa Erdogana planirana je blokada dijela Sarajeva oko hotela Evropa, zbog mjera bezbjednosti važnost gosta na svadbi, a sastanak članova Predsjedništva BiH je samo paravan da se prikrije stvaran razlog iznenadne posjete Erdogana Sarajevu.

Veliko veselje

Očito je da su Bakir i Erdogan riješili određene međusobne nesporazume koje su imali, a pitanje je hoće li Dodik poslije sastanka u Predsjedništvu BiH otići na svadbu i da li je njegovo ime na protivnicima za veliko veselje među među odabranim zvanicama na velikom veselju.

Ako se bude plašio reakcija javnosti, jer se u posljednje vrijeme jako plaši medija i uporno pravda poteze, možda samo pošalje, po starom običaju, koveru i neki poklon, a možda neopaženo uđe na neka sporedna vrata kako bi izbjegao fotoaparate, kao što je to nevješto pokušao prije nekoliko dana na rođendanu kod Dragana Čovića, svog ključnog i najbližeg saveznika i partnera, piše Vukanović.

Iza kulisa teče bliska saradnja

Odnosi između političara često nisu onakvi kakvi su prestavljaju u javnosti, i poslije napada i uvreda u javnosti iza kulisa teče bliska saradnja. Dodik i Bakir, SNSD i SDA su koalicioni partneri, ne samo u Savjetu ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH već i u mnogim lokalnim zajednicama, i uprkos najavama i obećanjima, odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, koalicija nikada nije raskinuta.

Sasvim je prirodno da se snažno političko partnerstvo, uprkos nekim iskricama u javnosti, nastavi bliskom saradnjom i druženjem na nekim privatnim druženjima i zabavama – napisao je Vukanović.

(AVAZ)

Share.

Leave A Reply