Vulin najavio: “Kupujemo najbolje helikoptere na svetu”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da će Sektor MUP-a za vanredne situacije uskoro kupiti dva specijalizovana protivpožarna helikopter.

Vulin je u Skupštini Srbije rekao da su u pitanju “kamovi”, helikopteri koji su najbolji na svetu, saopštio je MUP.

“Kada je u pitanju borba protiv katastrofa, bićemo najopremljeniji u regionu, hoćemo i moći ćemo da pomognemo celom regionu”, rekao je on.

Vulin je istakao da je Sporazum o saradnji u oblasti zaštite od katastrofa sa Austrijom od velikog značaja.

“Srbija je prošlog leta imala više od hiljadu požara na otvorenom, ali zahvaljujući radu Sektora za vanredne situacije i dobrovoljnih vatrogasnih društava nijedan nije bio katastrofalan”, rekao je on.

Podsetio je da je u Severnoj Makedoniji, u Republici Srpskoj, u Grčkoj bilo katastrofalnih požara i dodao da im je Sektor za vanredne situacije pomogao na svim lokacijama.

“Takav sporazum postižemo i sa Austrijom, moći ćemo jedni drugima da pomažemo”, rekao je Vulin.

On je još rekao da je Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju o vojnoj saradnji između vlada Srbije i Egipta, odlična prilika da Egipat bude upoznat sa domaćom odbrambenom industrijom. Dodao je da je Egipat “velika, moćna zemlja sa izvanrednom vojskom”, koja “kupuje mnogo”na tržištu naoružanja. “Kam” je helikopter ruske proizvodnje.

Share.

Leave A Reply