Vulin: Policija se ne bavi grafitima

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ne zna da li će biti uklonjen mural posvećen ratnom zločincu Ratku Mladiću jer se policija ne bavi grafitima i da je to posao komunalne inspekcije.

„Mene se tiče, od početka ovog cirkusa koji je napravljen sa zlom namerom, da građani budu bezbedni, da ne bude razbijenih glava i da na ulicama Beograda ne gledamo krv, i ja taj posao radim pošteno“, rekao je Vulin na televiziji Prva.

On je istakao da je dobio informaciju da će i sutra biti organizovan skup koji nije prijavljen policiji, a da će policija imati obaveze da sve zaštiti.

Dodao je da će možda „hteti da izađu i oni drugi“, a ako policija ne pogodi šta ko želi, biće kriva.

„Ovde je veći problem bio što takozvanom nevladinom sektoru prvi put nešto nije dozvoljeno. Ne dam ni desnici ni levici da krše zakon“, rekao je Vulin.

On je dodao da mural Ratku Mladiću na raskrsnici ulica Njegoševe i Alekse Nenadovića tu stoji mjesecima, ali da nikom nije padalo na pamet da ga dira, dok se nisu uključile kamere.

Podsjetimo, ova sedmica je bila burna na mjestu gdje stoji mural Mladiću. Uhapšena, a ubrzo i puštena je i aktivistkinja Aida Ćorović, jer je mural gađala jajima. Predstavnik Socijaldemokratske partije Srbije Đorđo Žujović zalio je krečom mural, ali nedugo zatim pristalice Mladića su ga očistile.

N1

Share.

Leave A Reply